ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Οι γυναίκες στο Hollywood, μιλάνε λιγότερο...

Tweet
Share
Tweet
Share

«Οι άνδρες δε μιλούν πολύ» έλεγε ένα από τα ελληνικά σουξεδάκια του συρμού, πράγμα όχι και τόσο σίγουρο στις μέρες μας…. Στο εξωτικό Hollywood συμβαίνει το ανάποδο, αλλά, όπως φαίνεται ο λόγος είναι άλλος. Οι γυναίκες έχουν λιγότερες ατάκες από τους άνδρες ηθοποιούς στις ταινίες της «Μέκκας του κινηματογράφου», σύμφωνα με έρευνα που βασίστηκε στα πιο δημοφιλή φιλμ από το 2007 έως το 2014.

Σύμφωνα με την έρευνα οι γυναίκες μιλούν τουλάχιστον κατά ένα τρίτο λιγότερο από τους άνδρες συμπρωταγωνιστές τους, επιβεβαιώνοντας την ανισότητα ανάμεσα στα δύο φύλα.

Το τμήμα των media του Πανεπιστημίου της Southern California εξέτασε τις 700 ταινίες με τις μεγαλύτερες εισπράξεις από το 2007 έως το 2014 και διαπίστωσε προκατάληψη εναντίων των γυναικών, των έγχρωμων και των ομοφυλόφιλων χαρακτήρων.

Η έρευνα δείχνει ότι η κατάσταση δεν βελτιώνεται με το πέρασμα των ετών καθώς το 2014 στις 100 πιο δημοφιλείς ταινίες, μόνο στις 21 οι γυναικείοι χαρακτήρες είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο, περίπου το ίδιο ποσοστό με το 2007.

Ίδια είναι η κατάσταση και πίσω από τις κάμερες. Στις 100 κορυφαίες εισπρακτικά ταινίες μόνο οι δύο είχαν γυναίκες σκηνοθέτες. Από τις 700 ταινίες που αναλύθηκαν μόνο τρεις σκηνοθετήθηκαν από μαύρους σκηνοθέτες.

Εξετάζοντας τις τάσεις μέσα στο χρόνο, η έρευνα διαπιστώνει ότι δεν υπάρχει καμία πρόοδος στις διακρίσεις ενάντια στις γυναίκες, τους μαύρους και τους ομοφυλόφιλους.

Τέλος η έρευνα έδειξε ότι στις 100 πιο δημοφιλής ταινίες του 2014, όλοι οι βασικοί ρόλοι δόθηκαν σε λευκούς σε ποσοστό 73,1%, σε ισπανόφωνους δόθηκε το 4,9%, σε μαύρους το 12,5% και το 5,3% σε Ασιάτες. 

Πηγή: Guardian

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman