ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Patek Philippe: Το νέο επετειακό ρολόι που χρειάστηκε οκτώ χρόνια κατασκευής

Tweet
Share
Tweet
Share

Τα 175 χρόνια λειτουργίας της γιόρτασε η ελβετική ωρολογοποιία Patek Philippe, με την κατασκευή ενός  υπερ-συλλεκτικού επετειακού ρολογιού χειρός που χρειάστηκε οκτώ χρόνια για την κατασκευή του. 

To πιο περίπλοκο ρολόι των επιφανών επιχειρήσεων ωρολογοποιίας έχει ήδη χαρακτηριστεί ως ένα από τα πιο περίτεχνα ρολόγια του κόσμου. Διαθέτει ενδείξεις ώρας, ημερομηνίας (ημέρας, έτους, μήνα ξεχωριστά), ημέρας/νύχτας, 2 ζώνες ώρας, ξυπνητήρι, θέση σελήνης, 2 διαφορετικά καντράν καθώς περιστρέφεται. 

philipe

Oκτώ χρόνια μελέτης από μηχανικούς, ωρολογοποιούς και σχεδιαστές, 60.000 ώρες για την παραγωγή των εξαρτημάτων και 100.000 ώρες για την συναρμολόγηση των ρολογιών χρειάστηκαν συνολικά για την ολοκλήρωση του επετειακού αξεσουάρ. Το περίφημο ρολόι περιλαμβάνει 1.366 κινητά μέρη, με περισσότερο χρυσό των 18K. 

patek-philippe-3

Το ρολόι “175 Grandmaster Chime” που αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 9 Νοεμβρίου, σε 7 μόνο κομμάτια, έχει βρει ήδη τους 6 πελάτες του, ενώ το τελευταίο κομμάτι προορίζεται για το μουσείο της ωρολογοποιίας. Σημειώστε πως η τιμή του αγγίζει σχεδόν τα 2 εκατομμύρια ευρώ. 

patek-philippe-4

patek-philippe-1

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman
Copyrights © 2009-2023 Premium S.A. All Rights Reserved.