ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Η συνεργασία που "ανοίγει" παράθυρο στον τουρισμό

Tweet
Share
Tweet
Share

Με στόχο την προβολή του ελληνικού πολιτισμού και του τουρισμού με σύγχρονα μέσα συνεργάζεται το Υπουργείο Πολιτισμού με το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» του Πανεπιστημίου Σάιμον Φρέιζερ του Καναδά και μάλιστα χωρίς κόστος.

Οι δύο πλευρές έβαλαν τις υπογραφές τους στο προσύμφωνο συνεργασίας, το οποίο αποσκοπεί στη δημιουργία και την προσφορά εφαρμογών για smartphones & tablets που θα διατίθενται μέσω App Store και Google Play. Ο λόγος για εφαρμογές που θα πραγματοποιούν ξενάγηση σε ελληνικά μουσεία, ενώ θα είναι βασισμένες στο υλικό των υπαρχόντων εντύπων οδηγών για να διευρύνουν την εμπειρία της επίσκεψης, να παράγουν έσοδα για τα μουσεία αλλά και για θεματικές εφαρμογές, που θα εστιάζουν σε μερικά από τα πιο δημοφιλή ελληνικά πολιτιστικά θέματα με επιπλέον σκοπό να συμβάλουν στην ανάπτυξη του τουρισμού.

Η εκκίνηση της συνεργασίας γίνεται με την ανάπτυξη:

-Εφαρμογής με θέμα τη συνεχιζόμενη στις ΗΠΑ έκθεση «Οι Έλληνες» με εκθέματα από την εποχή του Αγαμέμνονα έως εκείνη του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Η εφαρμογή αυτή, που θα διατίθεται δωρεάν, δεν θα εστιάζει μόνο στην εν λόγω έκθεση, αλλά και θα προλειάνει το δρόμο για την υποδοχή και νέων εφαρμογών για κινητά που πρόκειται να διατεθούν προς πώληση.

-Εφαρμογής με θέμα τον Παρθενώνα,  διαθέσιμη στο App Store μέσω του λογαριασμού του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων.

·Προγράμματος για την ελληνική γλώσσα («Ελληνομάθεια»), διαθέσιμο online.

Στο προσύμφωνο συνεργασίας περιλαμβάνεται η δημιουργία εκπαιδευτικής πλατφόρμας, στην οποία κάθε ελληνικό μουσείο θα μπορεί να δημιουργεί τη δική του βάση, στοχεύοντας στην παρουσίαση του ελληνικού πολιτισμού και της ιστορίας στην εκπαίδευση.

moyseio eispraxeis

Το Υπουργείο Πολιτισμού και το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» του Πανεπιστημίου Σάιμον Φρέιζερ παράλληλα σχεδιάζουν τη δημιουργία μιας πιλοτικής εγκατάστασης στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, η οποία θα συνδυάζει τεχνολογίες επαυξημένης (augmented) και εικονικής (virtual) πραγματικότητας και θα απευθύνεται σε μαθητές, αλλά και σε επισκέπτες κάθε ηλικίας.

Η συνεργασία θα διαρκέσει για πέντε χρόνια, ενώ υπάρχει πρόβλεψη και για παράταση. Από αυτή θα ωφεληθούν ο πολιτισμός, η παιδεία, ο τουρισμός αλλά και ο οικονομικός τομέας της χώρας. Με βάση τη συμφωνία, όλα τα έσοδα των εφαρμογών για κινητά κ.λπ. θα εισπράττονται από το Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων, ενώ όλα τα έσοδα των εισιτηρίων της εγκατάστασης στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο από το ίδιο το Ε.Α.Μ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman