ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τι αλλάζει στον καιρό τη χρονιά που έρχεται;

Tweet
Share
Like
Tweet
Share
Like

Ακραία καιρικά φαινόμενα πρόκειται να σημειωθούν τους μήνες που έρχονται, ενώ το φθινόπωρο που βρίσκεται προ των πυλών σε τίποτα δεν θα μας θυμίσει αυτά που πέρασαν… Για την αλλαγή ευθύνεται ένα φαινόμενο, σύμφωνα με το οποίο τα κεντρικά και ανατολικά νερά του Ειρηνικού Ωκεανού κοντά στον Ισημερινό είναι θερμότερα έως και 3 βαθμούς κελσίου σε σχέση με άλλες περιοχές.

Συμβαίνει κάθε δύο με οχτώ χρόνια και διαρκεί δώδεκα μήνες, ενώ του αποδίδονται ως συνέπειες ακραία καιρικά φαινόμενα σε όλο τον κόσμο, όπως ξηρασίες, βροχοπτώσεις, πυρκαγιές και τροπικοί κυκλώνες. Λειτουργεί σαν μια θερμική μηχανή που οδηγεί τον καιρό σε ένα προβλέψιμο μονοπάτι απ’ άκρη σ’ άκρη της γης. Όσο πιο ισχυρό είναι το «Ελ Νίνιο», τόσο πιο προβλέψιμη είναι η επιρροή του.

el nino

Τη χρονιά που έρχεται η παρουσία του «Ελ Νίνιο» θα είναι ιδιαίτερα ισχυρή, γι’ αυτό και το φαινόμενο χαρακτηρίζεται «Godzilla».Είναι σχεδόν βέβαιο πως το 2015 θα είναι το θερμότερο έτος στην ιστορία παρά το γεγονός ότι απομένουν τέσσερις μήνες για να φύγει. Υψηλές θερμοκρασίες θα σημειωθούν και το 2016.

cor

Τα δεδομένα που έδωσαν στη δημοσιότητα η NASA και η Μετεωρολογική Υπηρεσία της Ιαπωνίας επιβεβαίωσαν πως ο περασμένος Ιούλιος ήταν ο πιο καυτός στην ιστορία όπως και όλοι οι προηγούμενοι μήνες με εξαίρεση τον Φεβρουάριο και τον Απρίλιο.

Στα προηγούμενα τέσσερα «Ελ Νίνιο» που σημειώθηκαν (1957-1958, 1986-1987, 1987-1988 και 1997-1998) η θερμοκρασία αυξήθηκε πάνω από 1 βαθμό κελσίου από το κανονικό σε μια συγκεκριμένη περιοχή του βόρειου Ειρηνικού.

VIDEO

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman
Copyrights © 2009-2020 Premium S.A. All Rights Reserved.