ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Θες να καταρρίψεις όλα τα ρεκόρ Guinness;

Tweet
Share
Tweet
Share

Έχεις μια ιδέα για ένα παγκόσμιο ρεκόρ Guinness, αλλά δεν ξέρεις πώς να το επικυρώσεις; Είτε σκοπεύεις να "σπάσεις" ένα υφιστάμενο ρεκόρ είτε έχεις βρει ένα ολοκαίνουριο, δεν είναι δύσκολο να το πετύχεις! 

Διάβασε παρακάτω πώς μπορείς να κάνεις αίτηση και να αυξήσεις τις πιθανότητές σου να αποκτήσεις το δικό σου ρεκόρ Guinness και να γραφτείς στην ιστορία.

1. Διάλεξε ποιο ρεκόρ θέλεις να σπάσεις

Διάλεξε κάτι που να είναι μετρήσιμο. Είναι το ψηλότερο; Το μακρύτερο; Το βαρύτερο; Έτσι θα έχεις περισσότερες πιθανότητες, καθώς η Guinness World Records Ltd. σπανίως επικυρώνει πρωτιές, παρά μόνο αν είναι σημαντικές, όπως «ο πρώτος άνθρωπος στο φεγγάρι». Βέβαια μην καταφύγεις σε οποιοδήποτε μέσο. Π.χ. μην ταϊσεις υπερβολικά τα κατοικίδιά σου για να τα μετατρέψεις στα πιο χοντρά, γιατί αυτό μπορεί να κοστίσει την υγεία τους (το συγκεκριμένο παράδειγμα αναφέρεται μάλιστα στα ρεκόρ Guinness του 2008). Επίσης μην κάνεις κάτι παράνομο, όπως το να οδηγήσεις με πολύ υψηλή ταχύτητα, ή οτιδήποτε άλλο επικίνδυνο.

guinness 1

2. Έλα σε επαφή με την Guinness World Records

Οπωσδήποτε έλα σε επαφή με την Guinness World Records στοhttp://www.guinnessworldrecords.com, ώστε να ξέρεις τι ακριβώς πρέπει να κάνεις. Απλά πάτα στο «Break a record» και ακολούθησε τις οδηγίες. Προσπάθησε να αναφέρεις όσο το δυνατόν περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το αίτημά σου, ώστε να επικυρώσεις κάθε λεπτομέρεια. Η Guinness World Records πραγματοποιεί ελέγχους προτού δεχτεί ή απορρίψει κάθε πρόταση για ρεκόρ, κάτι που σημαίνει ότι η επιβεβαίωση της πρότασής σου μπορεί να πάρει εβδομάδες ή μήνες.

3. Ακολούθησε τις κατευθυντήριες γραμμές

Εάν η αίτησή σου είναι για κάποιο υπάρχον ρεκόρ, η Guinness World Records θα σου στείλει κάποιες κατευθυντήριες γραμμές που ακολούθησε ο σημερινός κάτοχος του συγκεκριμένου ρεκόρ Guinness. Εάν πρόκειται για κάποιο νέο ρεκόρ και τους αρέσει, θα σου στείλουν νέες οδηγίες, ειδικά για εσένα. Όταν τις λάβεις, θα είσαι έτοιμος να κάνεις την προσπάθειά σου.

4. Κανόνισε να είναι παρών στη δοκιμή σου ένας εκπαιδευμένος κριτής

Αυτό βέβαια είναι προαιρετικό και δεν είναι απαραίτητο για οποιονδήποτε κάνει αίτηση για ρεκόρ Guinness. Ωστόσο, μπορεί να ωφεληθείς από την παρουσία ενός τέτοιου κριτή, καθώς θα υπάρξει άμεση επικύρωση του ρεκόρ σου και παρουσίαση του επίσημου πιστοποιητικού σου, θα δημοσιευτεί άρθρο στην επίσημη ιστοσελίδα της Guinness World Records σχετικά με την επίτευξη του νέου ρεκόρ και θα έχεις υποστήριξη στην προσπάθειά σου και κάλυψη της επιτυχίας σου στα διεθνή μέσα (με τον κριτή σου να μπορεί να συμμετάσχει σε συνεντεύξεις και ενημερώσεις του Τύπου).

pio perierga rekor guinness 03

5. Συγκέντρωσε αποδεικτικά στοιχεία

Στις οδηγίες που θα λάβεις θα περιλαμβάνονται λεπτομέρειες για τα αποδεικτικά στοιχεία που χρειάζονται, όπως βίντεο, φωτογραφίες και γραπτές δηλώσεις αυτόπτων μαρτύρων.

6. Στείλε όλα τα αποδεικτικά σου στοιχεία στη Guinness World Records Limited

Θα λάβεις περισσότερα στοιχεία γι' αυτό όταν θα κάνεις την αίτησή σου.

379571 nepal shortest guinness record offbeat

7. Περίμενε

Εάν έχεις ζητήσει κριτή, τότε αυτός μπορεί να επικυρώσει το ρεκόρ σου άμεσα. Σε διαφορετική περίπτωση, όταν εκείνοι θα λάβουν το σύνολο των αποδεικτικών σου στοιχείων, η Guinness World Record θα πρέπει να διερευνήσει αν ακολούθησες τους κανόνες σωστά. Αυτή η διαδικασία μπορεί να χρειαστεί μερικούς μήνες, άρα να είσαι υπομονετικός!

8. Γιόρτασέ το!

Εάν πετύχεις, θα λάβεις το επίσημο πιστοποιητικό σου στο mail σου μέσα σε 4-6 εβδομάδες ή, αν είχες κριτή, θα σου παρουσιάσουν αμέσως το πιστοποιητικό σου. Θα είσαι το επόμενο θέμα στο βιβλίο του Guinness World Records!

Σημειώστε ότι οποιοσδήποτε μπορεί να κάνει σχετική αίτηση, εκτός κι αν είναι κάτω των 18 ετών, οπότε χρειάζεται η έγκριση γονέα ή κηδεμόνα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman