ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Μια νύχτα στα σύνορα

Tweet
Share
Tweet
Share

Κατά δεκάδες συρρέουν πρόσφυγες και μετανάστες στα ελληνοσκοπιανά σύνορα με στόχο να περάσουν στη ΠΓΔΜ και από εκεί να συνεχίσουν το ταξίδι τους για την αναζήτηση μιας καλύτερης ζωής.

Παιδιά που φωνάζουν, ενήλικες οι οποίοι αγωνιούν, βλέμματα που συναντώνται μες στο σκοτάδι. Οι σκηνές αυτές εκτυλίσσονται τις νύχτες στην ουδέτερη ζώνη στα σύνορα της Ελλάδας και ΠΓΔΜ, εκεί όπου πριν από μερικές ημέρες σημειώθηκαν βίαια επεισόδια μεταξύ μεταναστών και σκοπιανών αστυνομικών.

ImageHandler 

Οι παρακάτω φωτογραφίες τραβήχτηκαν τα ξημερώματα της Τετάρτης, ενώ αναπαριστούν το δράμα και τις δύσκολες στιγμές που βιώνουν οι άνθρωποι μέχρι να φτάσουν στον τελικό τους προορισμό.

pros01

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες ενημερώνει πως έως και 3.000 πρόσφυγες και μετανάστες αναμένεται να φθάνουν στην ΠΓΔΜ καθημερινά τους προσεχείς μήνες - στην πλειονότητά τους Σύροι που φεύγουν από τη ρημαγμένη από τον εμφύλιο πατρίδα τους και τις γύρω χώρες.

metanastes skopia s

Η Ύπατη Αρμοστεία καλεί εκ νέου στη «δίκαιη κατανομή» των αιτούντων άσυλο μεταξύ των 28 κρατών-μελών της ΕΕ, επισημαίνοντας ότι εάν η Ένωση λάβει τα σωστά μέτρα η κρίση μπορεί να καταστεί διαχειρίσιμη.

skotadi

skotos

skotos 1

skotos 2

skotos 3

skotos 4

skotos 6

skotos 7

Φωτογραφίες από eurokinissi

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman