ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Στο χρήμα του star system

Tweet
Share
Tweet
Share

Μια νέα δημοπρασία με 300 αντικείμενα και άλλα συλλεκτικά είδη των Beatles πραγματοποιείται τον Σεπτέμβριο στη Νέα Υόρκη. Ανάμεσά τους και το πρώτο τους συμβόλαιο για δίσκο, το οποίο αναμένεται να ξεπεράσει τα 150.000 δολάρια. Είναι γραμμένο στη γερμανική γλώσσα, ενώ υπογράφηκε το 1961, στην πρώτη τους περίοδο, στο Αμβούργο.

Tα αντικείμενα ανήκουν στη συλλογή του Γερμανού παραγωγού Ούβε Μπλάσκε. Το συμβόλαιο ήταν για έναν δίσκο, που δεν θα έφερε ούτε καν το όνομα των Beatles, καθώς η δισκογραφική εταιρία πίστευε ότι το όνομα του συγκροτήματος ήταν ακατάλληλο για τη γερμανική αγορά. Η συλλογή Μπλάσκε περιλαμβάνει φωτογραφίες, ντοκουμέντα και αυτόγραφα από την περίοδο που το συγκρότημα από το Λίβερπουλ βρέθηκε στις αρχές του ’60 στη Γερμανία.

«Πέρασαν πολύ καιρό στο Αμβούργο, από το 1960 μέχρι τα μέσα του 1962, μέχρι το τέλος της χρονιάς. Έδιναν συναυλίες σε νυχτερινά κλαμπ, περνώντας ώρες στη σκηνή. Εκεί ουσιαστικά κόλλησαν μουσικά μεταξύ τους και έγιναν η πιο σημαντική μουσική δύναμη που αναδείχτηκε τον 20ο αιώνα», τονίζει ο Ντιν Χαρμέγιεραπό τον οίκο δημοπρασιών Heritage.

TheBeatlesJUMP

Η δημοπρασία θα γίνει στη Νέα Υόρκη στις 19 Σεπτεμβρίου και αναμένεται να πάει πολύ καλά, καθώς όλοι οι συλλέκτες ενδιαφέρονται για πράγματα που σχετίζονται με τα Σκαθάρια.

a2220273 02bc 4a9d b214 ebb4febb5295

Είναι χαρακτηριστικό ότι μια κιθάρα του Τζορτζ Χάρισον έφτασε το Μάιο που μας πέρασε τα 485.000 δολάρια, ενώ μια συλλογή από χειρόγραφα και σχέδια του Τζον Λένον από τα μέσα της δεκαετίας του ’60 πουλήθηκε σε δημοπρασία του οίκου Σόθμπις το 2014 για 2.9 εκατομμύρια δολάρια.

Την ίδια στιγμή, ένα πρωτότυπο προσχέδιο των στίχων του Μπομπ Ντίλαν για το τραγούδι του «A Hard Rain's A-Gonna Fall», δημοπρατεί ο οίκος Sotheby's στο Λονδίνο στις 29 Σεπτεμβρίου (εκτίμηση πώλησης 150.000-200.000 λίρες).

mpomp ntilan

«Τα σβησίματα και οι αναθεωρήσεις προσφέρουν μια μοναδική εικόνα της δημιουργικής διαδικασίας πίσω από ένα από τα πιο αγαπημένα τραγούδια του κόσμου, δεδομένου ότι αρχίζει να παίρνει την τελική του μορφή», αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου του οίκου.

Όσο γι' αυτό που προμηνύει το τραγούδι διαμαρτυρίας «Hard Rain 's A-Gonna Fall», ο Ντίλαν έχει δώσει κατά καιρούς ο ίδιος ασυμβίβαστες απαντήσεις. Έχει υποστηρίξει (και επίσης αρνηθεί) ότι γράφτηκε ως απάντηση στην κρίση της Κούβας, αλλά έχει από καιρό σημειωθεί ότι για πρώτη φορά παρουσιάστηκε στο Κάρνεγκι Χολ, στις 22 Σεπτεμβρίου 1962, μερικές εβδομάδες πριν ξεσπάσει «η κρίση των πυραύλων» στην Κούβα. Το προσχέδιο των στίχων του τραγουδιού -γραμμένοι σε γραφομηχανή-, προηγείται της παρουσίασης στο Carnegie Hall και «δείχνει μια για πάντα ότι η δομή και το θέμα είχαν ολοκληρωθεί πριν την πιθανότητα ενός πυρηνικού πολέμου».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman
Copyrights © 2009-2023 Premium S.A. All Rights Reserved.