ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Είναι πιο πιθανό να πεθάνεις στα γενέθλια σου!

Tweet
Share
Like
Tweet
Share
Like

Σύμφωνα με τον Πάμπλο Πένια, οικονομικό ερευνητή από το Πανεπιστήμιο του Σικάγου, ο μέσος όρος θανάτων την ημέρα των γενεθλίων είναι πιο υψηλός απ’ ό,τι θα περίμενε κανείς. Βάσει της προσωπικής του έρευνας, το ποσοστό αυτό είναι ακόμη υψηλότερο στους νέους ανθρώπους. Οι πιθανότητες επίσης να μετατραπεί η πιο ευτυχισμένη μέρα του χρόνου σε τραγωδία αυξάνονται τα Σαββατοκύριακα.

Για τις ανάγκες της μελέτης του, ο Πένια ανέλυσε τα αρχεία της Διοίκησης Κοινωνικής Ασφάλισης για 25 εκατομμύρια ανθρώπους, οι οποίοι πέθαναν από το 1998 έως το 2011. Από τα στοιχεία δεν προκύπτουν πληροφορίες για τα αίτια των θανάτων ή για τα χαρακτηριστικά των θανόντων, προκύπτουν ωστόσο κάποιες σταθερές,

Το ποσοστό της τραγικής σύμπτωσης, αυξάνεται ραγδαία (25,4%) στους νέους ανθρώπους, ηλικίας 20-29. Το ίδιο συμβαίνει, για όλες τις ηλικίες, εάν τα γενέθλια πέφτουν Σαββατοκύριακο. Και σε αυτήν την περίπτωση ωστόσο, η ηλικιακή ομάδα 20-29 ετών είναι η πιο επιρρεπής, αφού το ποσοστό θανάτου στα γενέθλια σχεδόν διπλασιάζεται (48,3%).

Δεν είναι η πρώτη έρευνα που υποστηρίζει ότι τα γενέθλια μπορούν να αποβούν μοιραία. Το 2012, μία αντίστοιχη έρευνα, η οποία είχε δημοσιευθεί στην Επιθεώρηση «Annals of Epidemiology», είχε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι είναι πολύ πιο πιθανό (14%), οι άνω των 60 να αφήσουν την τελευταία τους πνοή στα γενέθλιά τους.

Οι ερευνητές τότε, είχαν ανακαλύψει ότι τα εγκεφαλικά και τα εμφράγματα είναι υψηλότερα κατά 18,6% και 21,5% αντίστοιχα στα γενέθλια. Μερικά τραγικά αποτελέσματα εκείνης της έρευνας ήταν επίσης ότι το 34,9% αφορούσε αυτοκτονίες και το 44% θανάτους από πτώση.

Η τραγική σύμπτωση έχει συμβεί στην ηθοποιό Ινγκριντ Μπέργκμαν, στην ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των γυναικών Μπέτι Φρίντμαν, στον Ουίλιαμ Σαίξπηρ, ενώ από τις πιο γνωστές περιπτώσεις είναι εκείνη του Κωνσταντίνου Καβάφη, ο οποίος γεννήθηκε και πέθανε στις 29 Απριλίου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman
Copyrights © 2009-2022 Premium S.A. All Rights Reserved.