ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Οι λέξεις που προκαλούν "αλλεργία" στους συναδέλφους σας

Tweet
Share
Tweet
Share

Νομίζετε πως έχετε ταλέντο στην επικοινωνία και ότι μπορείτε να διαχειριστείτε τις ανθρώπινες αντιδράσεις όποιες κι αν είναι αυτές. Έχετε κάνει σπουδές πάνω στο αντικείμενο, ωστόσο δεν μπορείτε να καταλάβετε γιατί κάθε φορά που οι συνάδελφοι σας στο άκουσμα συγκεκριμένων λέξεων παθαίνουν παράκρουση και απομακρύνονται από κοντά σας. Ηρεμήστε, δεν φταίτε εσείς, αντιθέτως την ευθύνη φέρουν εκφράσεις που προκαλούν «αλλεργία» στον εργασιακό χώρο. Δείτε ποιες είναι και πάρτε τα μέτρα σας!

    1. Εκτός

Το εκτός είναι μια λέξη που πανικοβάλει, μια λέξη που αποδεικνύει πόσο πιθανό ήταν να γίνει κάτι που τελικά δεν έγινε. «Η δουλειά σου φαίνεται εκπληκτική εκτός από…», «Τα έχεις όλα εκτός από…» Η λέξη από μόνη της εμπεριέχει μια αρνητικότητα. Επινοήστε άλλους τρόπους να δώσετε το νόημα που θέλετε. Για παράδειγμα , αν θέλετε να πείτε «Η εργασία σας είναι πολύ καλή, εκτός από τα σημεία 1 έως 5» μπορείτε να πείτε «Η εργασία θα ήταν εξαιρετική εάν δίνατε περισσότερη προσοχή στα σημεία 1 έως 5».

coworkers 660

  1. Πρόβλημα

Ακόμα μια λέξη που αποτελεί «κόκκινο συναγερμό» για τους συναδέλφους σας είναι το «πρόβλημα». Χρησιμοποιώντας τη συνέχεια δεν αφήνετε τους υπόλοιπους εργαζόμενους να αναπτύξουν τις ιδέες τους και να πάρουν νέες πρωτοβουλίες, καθώς είναι σαν να τους ανάβετε συνεχώς το κόκκινο φανάρι.

tadoskaitadontstougrafeiou

  1. Επείγον

Ο συγγραφέας Adrian Hopkins το έχει διατυπώσει καλύτερα από όλους. «Όταν ο χρόνος είναι λίγος και η πίεση πολλή, η λέξη επείγον μπορεί να προκαλέσει μόνο πανικό». Το «επείγον» είναι ικανό να φοβίσει μια ομάδα, ενώ όπως και το «πρόβλημα» μπορεί να κόψει τα φτερά των εργαζομένων. Ο συγγραφέας παράλληλα προτείνει αντί για τη λέξη αυτή στα mailσας να χρησιμοποιείτε τον προσδιορισμό «σήμερα» προκειμένου να αποφεύγονται περιστατικά αυξημένου άγχους.

536972d1385b44b08f69b0f8bf79efe2

  1. Περίμενε

Ας μην ξεχνάμε κατ’ αρχάς πως η λέξη ακούγεται σαν εντολή. Αυτό είναι από μόνο του ένα πρόβλημα. Πόσο δεκτικοί είστε εσείς οι ίδιοι στις εντολές και πόσο θετικά αντιδράτε απέναντι τους; Το «περίμενε» καλό θα ήταν να χρησιμοποιείται μόνο σε περιπτώσεις εκτάκτου ανάγκης όταν πραγματικά θέλετε κάποιος να σταματήσει ό,τι κάνει και να επικεντρώσει την προσοχή του σε εσάς. Άλλες χρήσεις όπως «Περίμενε… Τι εννοείς;» καλό θα ήταν να αποφεύγονται στο χώρο εργασίας κι αυτό γιατί ο συνάδελφος σας μπορεί να μπερδευτεί και να βγάλει άλλα συμπεράσματα από αυτά που εσείς θέλετε.

Πηγή: mashable.com 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman