ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Γιατί οι νέοι προτιμούν για δουλειά τις εταιρίες τεχνολογίας;

Tweet
Share
Tweet
Share

Όλο και περισσότεροι φοιτητές στη χώρα μας αλλά και ολόκληρο τον κόσμο εκφράζουν την επιθυμία τους να ασχοληθούν επαγγελματικά με το χώρο της τεχνολογίας, γι' αυτό και επιλέγουν ανάλογες σχολές. Για πολλούς θεωρείται το επάγγελμα του μέλλοντος, το οποίο παρά την κρίση θα επιβιώσει, ενώ άλλοι του είχαν αδυναμία ανέκαθεν.

Οι νέοι στην Ελλάδα αναδεικνύουν τη Google ως την καλύτερη εταιρεία για να δουλεύει κανείς, με περίπου έναν στους τέσσερις να δηλώνει ότι επιθυμεί να εργαστεί στον αμερικανικό τεχνολογικό κολοσσό (ποσοστό 25,2%). Στη δεύτερη θέση της σχετικής λίστας κατατάσσεται η Microsoft με ποσοστό περίπου 15%, με την Εθνική Τράπεζα, την Τράπεζα της Ελλάδος, την Coca Cola και την Τράπεζα Πειραιώς να καταλαμβάνουν, αντίστοιχα, την τρίτη, τέταρτη, πέμπτη και έκτη θέση με ποσοστά 14,5%, 13,7%, 13,4% και 11,7%.

board2 310815

Στη λίστα με τους πιο ελκυστικούς εργοδότες για το 2015 στον τομέα του εμπορίου, στην έβδομη θέση βρίσκεται η Aegean Airlines (11,6%), στην όγδοη η Samsung (9,9%), στην ένατη η Alpha Bank (9,6) και στη δέκατη η L'Oréal Group (8,5%).

pin 2

Την πρωτιά στις προτιμήσεις των φοιτητών ελληνικών Πανεπιστημίων για τον τίτλο του πιο ελκυστικού εργοδότη στον τομέα του “Engineering” καταλαμβάνει και πάλι η Google με ποσοστό 25,7%. Η Microsoft στη δεύτερη θέση (19,3%) των προτιμήσεων των φοιτητών, η Samsung στην τρίτη (12,1%), η Siemens στην όγδοη (7,3%), η IBM στη δωδέκατη (5,8%), η Nokia στη 13η (5, 6%), η Bosch στην 14η (5,4%), ο ΟΤΕ στην 17η (4,9%), το Πλαίσιο στη 19η (3,8%), η Intracom στην 22η (3,4%), η HP στην 24η (3,3%) και η General Electric στην 28η (3%) είναι οι επιχειρήσεις του κλάδου της Πληροφορικής και των Επικοινωνιών στην Ελλάδα, που μονοπωλούν το ενδιαφέρον των νέων στην Ελλάδα, καθώς τους αντιλαμβάνονται ως τους πιο ελκυστικούς εργοδότες.

Πηγή: reporter.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman