ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Thug Life... To νέο trend που σάρωσε στο διαδίκτυο

Tweet
Share
Tweet
Share

Όσοι παρακολουθούν την κίνηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή έχουν επαφές με τους νέους ανθρώπους σίγουρα θα έχουν έρθει αντιμέτωποι με τη φράση «Thug Life», ενώ έχουν αναρωτηθεί για τη σημασία και την προέλευσή της. Το νέο trend διαδίδεται με ταχύτατους ρυθμούς, ενώ αποτελεί ακόμα ένα viral που ενώ έκανε θραύση πιθανότατα θα σβηστεί με το χρόνο.

Από πού προέρχεται όμως η μυστηριώδης λέξη που ακούγεται παντού; Τα urban λεξικά αναφέρουν ότι το thug life παραπέμπει σε περιπτώσεις σύμφωνα με τις οποίες «δεν έχεις τίποτα και τα καταφέρνεις - όταν ξεπερνάς όλα τα εμπόδια για να πετύχεις τον στόχο σου». Η φράση μετρά χρόνια ζωής, παρ’ όλο που πρόσφατα ήρθε στην επιφάνεια.

Το 1992 ο διάσημος ράπερ 2Pac δημιούργησε τους Thug Life, ένα hip-hop γκρουπ το οποίο «αποτύπωνε», ουσιαστικά, ολόκληρη τη ζωή του. Τη «ζωή του αλήτη» την εμπνεύστηκε από τις κατηγορίες που του απέδιδαν αλλά και από το γεγονός ότι η όλο και μεγαλύτερη επιτυχία του, άρχισε να... ενοχλεί κάποιους. Σήμερα η φράση στη σύγχρονη εκδοχή της έχει να κάνει με την αλητεία. Με το να μην υπακούς σε ό,τι σου λένε, να βγάζεις «γλώσσα» σε ό,τι δεν σου ταιριάζει και σε όποιον σε πιέζει. Να αντιδράς με έξυπνο τρόπο σε διάφορες φάσεις της ζωής σου, να μην την «παίρνεις» στα σοβαρά, να... αιφνιδιάζεις με τη συμπεριφορά σου τους άλλους.

Παρακάτω παρουσιάζονται μερικά παραδείγματα για το τι σημαίνει thug life. Ψάξε στο hashtag #thuglife και βγάλε τα δικά σου συμπεράσματα.



Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman