ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

'Εργα τέχνης στο "σφυρί" για καλό σκοπό

Tweet
Share
Tweet
Share

Στο προσφυγικό ζήτημα έχει στρέψει το βλέμμα της η διεθνής κοινότητα το τελευταίο διάστημα, προκειμένου να βρει λύση για τα εκατοντάδες άτομα που φτάνουν στην Ευρώπη διεκδικώντας το δικαίωμα να ζήσουν. Ο καθένας με το δικό του τρόπο προθυμοποιείται να βοηθήσει ώστε οι άνθρωποι να βρουν μια στέγη.

Πολλοί καλλιτέχνες μέσω της σελίδας «Create Collective for Refugee Relief» στο facebook δωρίζουν τα έργα τους για να συγκεντρωθούν χρήματα για τους πρόσφυγες μέσω των οργανώσεων Calais Refugee Support και Syria Relief Charity. Τα έργα πωλούνται μέχρι 138 ευρώ, ώστε ενδιαφέρον να εκδηλώσουν όλο και περισσότεροι αγοραστές.

Υπεύθυνοι για τη σελίδα είναι οι Fionn Wilson και Bo Gorzelak Pedersen. Η Fionn επισημαίνει πως η όλη ιδέα έγινε πράξη, μετά από συστηματική προσπάθεια των δύο να βοηθήσουν.  «Οι καλλιτέχνες συνήθως δεν είναι έχουν χρήματα, ωστόσο έχουν πλούσιο καλλιτεχνικό έργο. Οπότε η δωρεά της δουλειάς τους ήταν μια εξαιρετική ιδέα», εξηγούν.

«Μέχρι στιγμής έχουμε πουλήσει περίπου 200 έργα και έχουμε άλλα τόσα στη διάθεση μας. Έχουμε μαζέψει 5,770 και τρέχουμε την καμπάνια μόνο 2 εβδομάδες. Είναι εκπληκτικό», συμπληρώνουν. Όπως σημειώνουν στη συνέχεια, όλο αυτό δείχνει τη συμπάθεια των υπόλοιπων ανθρώπων στα δεινά των προσφύγων.

Τη σελίδα όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να βρουν εδώ https://www.facebook.com/Creative-Collective-for-Refugee-Relief-1685067585059703/timeline/

prosfyges dwrea erga2

swsti

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman