ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Θεωρίες συνομωσίας για την 11η Σεπτεμβρίου

Tweet
Share
Tweet
Share

Δεκαπέντε χρόνια από τις επιθέσεις στους Δίδυμους Πύργους και στο αμερικανικό Πεντάγωνο, με περισσότερους από 3.000 νεκρούς, οι θεωρίες συνωμοσίας για το τι κρύβεται πίσω από όσα συνέβησαν την 11η Σεπτεμβρίου του 2001 κάθε άλλο παρά έχουν ξεθωριάσει.

Σύμφωνα με αμέτρητες – επίσημες και μη – κυβερνητικές έρευνες και αναφορές στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, ένα μεγάλο ποσοστό Αμερικανών δεν έχει πειστεί ότι ο Οσάμα Μπιν Λάντεν ήταν αυτός που οργάνωσε την τρομοκρατική επίθεση.

Αντιθέτως, πολλοί δείχνουν ως βασική υπεύθυνη την κυβέρνηση του Τζορτζ Μπους, ο οποίος είχε εκλεγεί, όπως βάσιμα κατήγγειλαν πολλοί αναλυτές με νοθεία και απέκτησε καθολική πολιτική νομιμοποίηση. Σύμφωνα με τις θεωρίες αυτές, είχαν τοποθετηθεί από πριν εκρηκτικοί μηχανισμοί με εντολή της κυβέρνησης.

Μία σχετικά ηπιότερη θεωρία συνωμοσίας θέλει την αμερικανική κυβέρνηση να γνώριζε για την επικείμενη τρομοκρατική επίθεση, αλλά να μην έκανε τίποτα για να τη σταματήσει. Γνωστές, επ΄ αυτού είναι άλλωστε, οι απόρρητες προειδοποιήσεις προς τις ΗΠΑ της τότε γαλλικής κυβέρνησης.

Ομάδες με ονόματα όπως «Μελετητές της 11ης Σεπτεμβρίου Αλήθεια και Δικαιοσύνη» ή «Αρχιτέκτονες και Μηχανικοί για την 11η Σεπτεμβρίου Αλήθεια», βλέπουν τους εαυτούς τους ως ερευνητές που ίσως φτάσουν στη μεγαλύτερη αποκάλυψη στην ιστορία των ΗΠΑ.

Γεγονός είναι ότι οι λαοί πολλές φορές χρειάζονται μεγάλες θεωρίες για να δικαιολογήσουν μεγάλα γεγονότα. Και είναι επίσης αλήθεια, ότι η κυβέρνηση Μπους, λογόκρινε το πόρισμα της Επιτροπής του Κογκρέσου «κόβοντας» ολόκληρα κεφάλαια για την εμπλοκή ξένων κυβερνήσεων, που ξεπερνούν τις 7.000 σελίδες.

«Τα γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου ήταν μια παραπλανητική επιχείρηση των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών και της αστυνομίας, κατόπιν εντολής της κυβέρνησης Μπους. Παραδείγματα τέτοιων παραπλανητικού περιεχομένου επιχειρήσεων είναι διάσπαρτα στην ιστορία», υποστηρίζει μια βασική θεωρία συνομωσίας. «Η υπόθεση Μούκντεν, το 1931, είναι μία από αυτές, όταν οι Ιάπωνες ανατίναξαν το δικό τους σιδηροδρομικό δίκτυο στη Μαντζουρία και στη συνέχεια επέρριψαν τις ευθύνες στα κινεζικά στρατεύματα, επιδιώκοντας έτσι να δικαιολογήσουν την περαιτέρω διείσδυσή τους στην περιοχή. Μια άλλη περίπτωση είναι η φωτιά στο Ράιχσταγκ το 1933, την οποίαν έβαλαν οι ναζιστές και κατηγόρησαν τους κομμουνιστές, με στόχο να δικαιολογήσουν τη δικτατορία. Η επιχείρηση Χίμλερ επίσης, την οποίαν οι Γερμανοί εμφάνισαν ως δήθεν επίθεση των πολωνικών στρατευμάτων εναντίον γερμανικών συνοριακών σταθμών, προκειμένου να δικαιολογήσουν την εισβολή των ναζιστών στην Πολωνία».

Ο κόσμος άλλαξε οριστικά έκτοτε. Οι στρατιωτικές δαπάνες απογειώθηκαν, ο ιδεολογικός ρόλος του στρατού ενισχύθηκε και στο όνομα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας έγιναν αποδεκτές από σημαντικό μέρος της διεθνούς κοινής γνώμης στη Δύση, τόσο ο περιορισμός των ατομικών ελευθεριών, όσο και οι ωμές στρατιωτικές επεμβάσεις σε σειρά χωρών της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής που  ξεκάθαρα οργανώθηκαν στα γραφεία πολυεθνικών, για τον έλεγχο των ενεργειακών πηγών και των εμπορικών δρόμων.

Αποσταθεροποιώντας τα παλαιά δεσποτικά καθεστώτα σε Αφγανιστάν, Ιράκ, Τυνησία, Αίγυπτο, Λιβύη και Συρία οι ΗΠΑ και οι δυτικοί σύμμαχοί τους, άνοιξαν τον ασκό του Αιόλου, απελευθερώνοντας χίλιους δαίμονες και προκαλώντας ένα θηριώδες προσφυγικό ρεύμα που αδυνατεί να διαχειριστεί σήμερα η απροετοίμαστη και διαιρεμένη στο θέμα Ευρώπη.


Οι πιο γνωστές θεωρίες συνωμοσίας:

* Οι Δίδυμοι Πύργοι δεν θα μπορούσαν να έχουν καταρρεύσει μόνο από την πρόσκρουση των αεροσκαφών της American Airlines.

* Δεν είναι δυνατόν να κατέρρευσε τόσο γρήγορα το κτίριο 7 του Παγκόσμιου Εμπορικού Κέντρου, εφόσον δεν χτυπήθηκε από αεροπλάνο.

* Το Πεντάγωνο επλήγη από αμερικανικό πύραυλο και όχι από πτήση της American Airlines.

* Η πτήση 93 της United Airlines δεν συνετρίβη σε έδαφος της Πενσυλβανίας, αλλά κατερρίφθη από πολεμικό αεροσκάφος.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman