ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Αυτή είναι η μπαταρία των ονείρων σας

Tweet
Share
Like
Tweet
Share
Like

Στην κορυφαία έκθεση ηλεκτρονικών προϊόντων CES που πραγματοποιείται στο Λας Βέγκας έγινε η παρουσίαση μιας μπαταρίας φόρτισης κινητών τηλεφώνων, η οποία έχει προκαλέσει τις εντυπώσεις λόγω των αυξημένων δυνατοτήτων της.

Η μπαταρία αναπτύχθηκε από την ισραηλινή εταιρεία StoreDot και σύμφωνα με τους κατασκευαστές της μπορεί να φορτίζεται πλήρως σε διάστημα μόλις δύο λεπτών.

Η κατασκευή της

Η μπαταρία με την ονομασία NanoDot είναι φτιαγμένη από νανοκρυστάλλους (διαμέτρου 2,1 νανομέτρων) οι οποίοι αποτελούνται από πεπτιδικά μόρια. Τα μικροσκοπικά σφαιρίδια είχαν ανακαλυφθεί πριν από περίπου 10 χρόνια στο Πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ, στο πλαίσιο μελέτης για τη θεραπεία της νόσου Αλτσχάιμερ. Το μειονέκτημα της μπαταρίας είναι ότι ξεφορτίζει πολύ γρήγορα (περίπου σε διάστημα πέντε ωρών) σε σχέση με τις «συμβατικές» μπαταρίες κινητών τηλεφώνων.

Ήδη πολλές εταιρείες κατασκευής κινητών τηλεφώνων έχουν προσεγγίσει την StoreDot για να συνεργαστούν μαζί της. Τα τελευταία χρόνια οι κατασκευαστές κινητών τηλεφώνων έχουν στρέψει την προσοχή τους στη παροχή ολοένα και περισσότερων εφαρμογών στους κατόχους των συσκευών ενώ οι έρευνες δείχνουν ότι βασικότερο αίτημα των κατόχων κινητών τηλεφώνων είναι η αυξημένη διάρκεια ζωής των μπαταριών των συσκευών τους.

VIDEO

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman
Copyrights © 2009-2020 Premium S.A. All Rights Reserved.