ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Κι όμως δεν είναι σκωτσέζικο το καλύτερο ουίσκι του κόσμου!

Tweet
Share
Like
Tweet
Share
Like

Τις εντυπώσεις του έγκυρου βρετανικού οδηγού ποτών "έκλεψε" ένα ιαπωνικό ουίσκι! Για πρώτη φορά στα 12 χρόνια έκδοσης του "Jim Murray’s Whisky Bible 2015", κανένα σκωτσέζικο ουίσκι δεν βρίσκεται στα top 5. 

Ο λόγος για το Yamazaki Single Malt Sherry Cask 2013, το οποίο φτιάχτηκε στην Suntory, την παλαιότερη οινοπνευματοποιεία της Ιαπωνίας, η οποία ιδρύθηκε το 1923. Το "νέκταρ" χαρακτηρίζεται από τη Βίβλο του Ουίσκι του Τζιμ Μάρεϊ, όπου καταγράφονται όλα τα ουίσκι που κυκλοφορούν στον πλανήτη, ως «δυνατό, ξηρό, στρογγυλό σαν μπάλα του μπιλιάρδου».

Στην αγορά κυκλοφόρησαν μόνο 18.000 μπουκάλια του κορυφαίου ποτού, τα οποία πουλήθηκαν αποκλειστικά στο e-shop της Βίβλου. Πλέον, μόνο εξειδικευμένα μαγαζιά στο Ηνωμένο Βασίλειο, διαθέτουν μερικές φιάλες, που κοστίζουν 160 δολάρια.

Το πρώτο γιαπωνέζικο αποστακτήριο ουίσκι ιδρύθηκε στην περιοχή του Κιότο τη δεκαετία του 1920 με τη βοήθεια του Μασατάκα Τακετσούρου, ο οποίος είχε σπουδάσει στη Γλασκώβη και επέστρεψε στη χώρα του μαζί με την Σκωτσέζα σύζυγό του.

Όπως τονίζει ο Τζιμ Μάρεϊ, στην εισαγωγή του οδηγού, οι ποτοποιίες θα πρέπει να σταματήσουν να επαναπαύονται στις δάφνες τους.

Το δεύτερο και το τρίτο βραβείο το κερδίζουν αμερικανικά ουίσκι. Ο λόγος για το "William Larue Weller" και το "Sazerac Rye 18 Year Old", αντιστοίχως.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman
Copyrights © 2009-2020 Premium S.A. All Rights Reserved.