ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

«Τα χέρια του Μιχαλολιάκου είναι βαμμένα με το αίμα του γιου μου»

Tweet
Share
Like
Tweet
Share
Like

Ένας άνθρωπος ραγισμένος, αλλά, όρθιος, ανέβηκε σήμερα το πρωί στο βήμα του μάρτυρα στο Δικαστήριο όπου δικάζονται τα μέλη της Χρυσής Αυγής και χωρίς μελοδραματισμούς και φθηνές εξάρσεις, απήγγειλε το δριμύ κατηγορώ του πατέρα για τη στυγερή δολοφονία του ακριβού γιού του.

«Μου είπε ο γιατρός ότι το παιδί κατέληξε. Δεν ήξερα τι να κάνω. Ρωτούσα τον Παύλο "πώς θα το πω στη μάνα σου;". Ήταν νεκρός ο γιος μου». Ο πατέρας του Παύλου Φύσσα, Παναγιώτης Φύσσας, βρίσκεται από το πρωί στο βήμα του μάρτυρα και περιγράφει αναλυτικά όσα έγιναν το μοιραίο βράδυ της 17ης Σεπτεμβρίου 2013 στο Κερατσίνι, όταν ο γιος του έπεσε νεκρός, μαχαιρωμένος από το μέλος της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, Γιώργο Ρουπακιά.

Ο Παναγιώτης Φύσσας προσπαθώντας με ψυχραιμία να μιλήσει για το παιδί του και για την άγρια δολοφονία, μιλάει ήρεμα και με σύντομες φράσεις.

Γύρω στη 1 μετά τα μεσάνυχτα της επίμαχης νύχτας, όπως ανέφερε, του τηλεφώνησε ο αδελφός του και του είπε: «Τρέχα Τάκη στην Τσαλδάρη, έχουν μαχαιρώσει το παιδί. Πήρα το αυτοκίνητο και πλησιάζοντας άκουγα σειρήνες. Όταν έφτασα, είδα τον Παύλο κάτω στο πεζοδρόμιο, στην αγκαλιά της Χρύσας, με τα μάτια του γυρισμένα… Δεν είδα αίματα και κάπου ησύχασα. Πήγα στο αυτί του και του έλεγα, Παύλο, Παύλο… Πίστεψα τη Χρύσα ότι όντως έχει λιποθυμήσει».

«Παύλο…Πως θα το πώς στη μάνα σου…»

Ο κ. Φύσσας, περιέγραψε τη στιγμή που έφτασε το ασθενοφόρο και πήραν το παιδί του, για το Κρατικό της Νίκαιας. «Το ακολουθούσα με το αυτοκίνητο κι άρχισα ν' ανησυχώ γιατί δεν είχαν βάλει σειρήνα. Όταν φτάσαμε ρώτησα τον νοσηλευτή για το παιδί μου και μου είπε: Δεν πρόσεξα, ρώτα τον γιατρό. Μπαίνοντας μέσα είδα τον γιατρό με ένα μηχάνημα. Τον ρώτησα, μου είπε: «Το παιδί κατέληξε. Ήταν πολύ επαγγελματικό το χτύπημα. Δεν προλαβαίναμε να κάνουμε τίποτα. Δεν ήξερα τι να κάνω. Ρωτούσα τον Παύλο: "πώς θα το πω στη μάνα σου;"».

Στο σημείο αυτό, εξήγησε ότι από τη στιγμή που τηλεφώνησε ο αδελφός του, το μυαλό του πήγε στους Χρυσαυγίτες. Γιατί ήξερε πως τα τραγούδια του Παύλου Φύσσα τους ενοχλούσαν, «τους έλεγε φασίστες, απευθύνονταν σ' αυτούς τα τραγούδια του». Όπως συμπλήρωσε, το φονικό βράδυ ο Παύλος τον είχε ρωτήσει αν θα δουν μαζί τον αγώνα του Ολυμπιακού. Κι εκείνος τού είχε αρνηθεί. Έτσι, είχε κανονίσει να πάει στην καφετέρια Κοράλλι. «Δεν ήξερα ότι εκεί ήταν άντρο… Μαζεύονταν άτομα εκεί πέρα. Ο Παύλος μου τηλεφώνησε για να μου πει ότι βρήκε τραπέζι. Αυτή ήταν η τελευταία φορά που μιλήσαμε».

«Θα ήταν αλλοιώς αν είχε παρέμβει η Αστυνομία…»

Νωρίτερα, ο πατέρας του 34χρονου μουσικού αναφέρθηκε σε όσα του είπε η Χρύσα για τα γεγονότα που προηγήθηκαν της δολοφονίας. Η φίλη τού γιου του, όπως τόνισε ο κ. Φύσσας, του είπε πως έξω, απέναντι και διαγώνια από την καφετέρια, βρίσκονταν περίπου 60 Χρυσαυγίτες οι οποίοι φώναζαν στην παρέα του Παύλου: «κότες, θα σας σκοτώσουμε». Κοντά σ' αυτήν την ομάδα Χρυσαυγιτών ήταν περίπου έξι αστυνομικοί. Τα παιδιά, σύμφωνα πάντα με όσα του είπε η Χρύσα, δεν μπορούσαν να φύγουν γιατί τα αυτοκίνητά τους τα είχαν αφήσει από την πλευρά που ήταν οι Χρυσαυγίτες και οι αστυνομικοί. «Επιμένω κυρία πρόεδρε, στις θέσεις της αστυνομίας, γιατί ήταν με τους πολλούς. Κι αναρωτιέμαι, γιατί δεν ήταν με τα παιδιά; Γιατί δεν τα προστάτεψαν;» διερωτήθηκε, αφήνοντας το Δικαστήριο να διερωτάται για τις επείγουσες απαντήσεις… Ο κ. Φύσσας πάντως εμφανίστηκε βέβαιος πως τα γεγονότα εκείνης της νύχτας θα είχαν εξελιχθεί διαφορετικά αν είχε κινητοποιηθεί η αστυνομία. «Πιστεύω πως αν είχε παρέμβει η αστυνομία θα είχε αποφευχθεί ο φόνος. Έστω και μία πιστολιά στον αέρα αν έριχναν» είπε.

Περιγράφοντας το σκηνικό της συμπλοκής, ο ίδιος είπε στη συνέχεια πως στη λεωφόρο Παναγή Τσαλδάρη μία ομάδα 20 ατόμων από τους 60, ξέκοψε και άρχισε να κυνηγά τα παιδιά που πήγαιναν πεζή. «Ο Παύλος κάποια στιγμή σταμάτησε να τρέχει και οι φίλοι του απομακρύνθηκαν. Τότε, ανά δυάδες και τριάδες, του έκαναν επιθέσεις, τον εμπόδιζαν να φύγει. Μέχρι που εμφανίστηκε ο επαγγελματίας δολοφόνος Ρουπακιάς».

Ο μάρτυρας αποκάλυψε ότι είδε σε βίντεο τον Ρουπακιά με το αυτοκίνητο και να παρατηρεί τις κινήσεις του παιδιού του. Δεν φαίνεται, όπως είπε, στο βίντεο η σκηνή του μαχαιρώματος. «Άκουσα να λένε ότι όταν μαχαίρωσε τον γιο μου του έστριψε το μαχαίρι. Για αυτό νομίζω πως δεν είδα αίματα. Γύρισε το αίμα προς τα μέσα. Η Χρύσα μού είπε ότι ο Παύλος σήκωσε τη φανέλα για να φανούν τα τραύματά του και υπέδειξε τον δολοφόνο. Είπε, αυτός με μαχαίρωσε».

 «Τα χέρια του Μιχαλολιάκου είναι βαμμένα με το αίμα του γιου μου»

Ο κ. Φύσσας υποστήριξε στην κατάθεσή του ότι η δολοφονία του γιου του ήταν σχεδιασμένη και ότι όλα συνέβησαν μετά από τηλεφωνική εντολή για να σκοτώσουν το παιδί του. «Δεν κάνουν κάτι χωρίς εντολή, εδώ για να σηκωθούν από την καρέκλα τους χρειάζεται το Εγέρθητι» είπε χαρακτηριστικά.

Η πλευρά της υπεράσπισης των χρυσαυγιτών αντέδρασε έντονα όταν η πολιτική αγωγή ρώτησε τον κ. Φύσσα άν ο αρχηγός της δολοφονικής οργάνωσης ενημερώθηκε, βάσει όσων γνωρίζει ο ίδιος μετά τη δολοφονία του παιδιού του. Η πρόεδρος, απαγόρευσε την ερώτηση, αλλά όταν ζήτησε να διευκρινιστεί ποιον εννοεί ο συνήγορος, παρενέβη ο κ. Φύσσας λέγοντας χωρίς περιστροφές:

«Τον Μιχαλολιάκο. Είναι τα χέρια του βαμμένα με το αίμα του γιου μου». Σε άλλη ερώτηση της πολιτικής αγωγής, εάν μετρίασε την οργή του η ανάληψη της πολιτικής ευθύνης ο κ. Φύσσας απάντησε: «Όχι βέβαια». Και στην ερώτηση αυτή η πρόεδρος, Μαρία Λεπενιώτη, επισήμανε ότι δεν αφορά το δικαστήριο μεταγενέστερη δήλωση και ότι επίσης η ερώτηση σχετίζεται με την κατηγορία της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης για την οποία η πολιτική αγωγή δεν μπορεί να υποβάλει ερωτήσεις σε ό,τι αφορά την ηγετική ομάδα.

Νωρίτερα, πριν ξεκινήσει η κατάθεση του πατέρα του θύματος, όταν ρωτήθηκαν οι κατηγορούμενοι για τη δολοφονία για τη θέση τους έναντι της κατηγορίας, ο Γ. Ρουπακιάς που αποφεύγει να κοιτάξει προς το βήμα, απάντησε ότι αποδέχεται την ανθρωποκτονία αλλά αρνείται την εγκληματική οργάνωση. Ωστόσο, ο συνήγορός του, ανασκευάζοντας τη δήλωση, διευκρίνισε στο δικαστήριο ότι ο πελάτης του δέχεται ότι ήταν ανθρωποκτονία από αμέλεια, καθ' υπέρβαση των ορίων άμυνας. Έκανε επίσης λόγο για βρασμό, για να ζητήσει στο τέλος από το δικαστήριο «αλλαγή της κατηγορίας από ανθρωποκτονία από αμέλεια, σε θανατηφόρα σωματική βλάβη»…

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman
Copyrights © 2009-2019 Premium S.A. All Rights Reserved.