ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Χωρισμένο στα τρία το Νόμπελ Ιατρικής

Tweet
Share
Tweet
Share

Ένας Αμερικανός, ένας Ιάπωνας και μία Κινέζα μοιράστηκαν το Νόμπελ Ιατρικής/Φυσιολογίας, το οποίο ανακοινώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στην Στοκχόλμη. Οι William C. Campbell (ΗΠΑ) και Satoshi Ōmura (Ιαπωνία) βραβεύτηκαν για την ανακάλυψη θεραπείας των μολύνσεων από παράσιτα και η Youyou Tu (Κίνα) για την ανακάλυψη πρωτοποριακής θεραπείας της ελονοσίας.  Οι τρείς νικητές θα μοιραστούν 8 εκατ. κορώνες (περίπου 855.000 ευρώ).

Ο Δρ. Campbell, του Πανεπιστημίου Drew των ΗΠΑ και ο Δρ. Omura ανακάλυψαν ένα καινούργιο φάρμακο, Avermectin, το οποίο μειώνει δραστικά τις περιπτώσεις τύφλωσης και φιλαρίασης του λεμφικού συστήματος και βοήθησε στην αντιμετώπιση πολλών άλλων ασθενειών που δημιουργούνται από παράσιτα. Η Δρ.Tu ανακάλυψε το Artemisinin, ένα φάρμακο το οποίο μείωσε σημαντικά τους θανάτους από ελονοσία.

Την Τρίτη ακολουθεί το Νόμπελ Φυσικής και την Τετάρτη θα απονεμηθεί το Νόμπελ Χημείας. Έπονται τα βραβεία Λογοτεχνίας, Ειρήνης και Οικονομικών.

nobel2

nobel2

Τα βραβεία δημιουργήθηκαν το 1895 από τον Σουηδό επιστήμονα, επιχειρηματία και φιλάνθρωπο 'Αλφρεντ Νόμπελ και το πρώτο απονεμήθηκε το 1901 από τη Βασιλική Σουηδική Ακαδημία Επιστημών. Από τότε έχουν απονεμηθεί 106 βραβεία Νόμπελ Ιατρικής/Φυσιολογίας από το 1901 έως και το 2014. Εκ των βραβευθέντων, 12 είναι γυναίκες και ο μέσος όρος ηλικίας είναι 58 χρόνια.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman