ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα μουσεία είμαστε εμείς

Tweet
Share
Tweet
Share

Στις 26 Νοεμβρίου 2015, το Μουσείο Μπενάκη, η Πρεσβεία των Η.Π.Α. στην Αθήνα, και το British Council διοργανώνουν ημερίδα με τίτλο «Τα Μουσεία Είμαστε Εμείς: Διευρύνοντας τον Ρόλο των Μουσείων και των Πολιτιστικών Οργανισμών στην Κοινωνία».

Πρόκειται για την πέμπτη σε συνέχεια ημερίδα που πραγματοποιείται πάνω σε θέματα μουσειακών πρακτικών. Απευθύνεται σε επιμελητές, διοικητικά στελέχη πολιτιστικών φορέων και καλλιτέχνες, οι οποίοι ενδιαφέρονται για το πώς μουσεία και πολιτιστικοί οργανισμοί μπορούν να αποτελέσουν φορείς αλλαγής στην κοινωνία. Διακεκριμένοι ομιλητές από την Ελλάδα, τις Η.Π.Α. και τη Μεγάλη Βρετανία θα εξετάσουν τους τρόπους με τους οποίους οι πολιτιστικοί οργανισμοί επικεντρώνονται στον άνθρωπο και προσκαλούν το κοινό τους να διαμορφώσει το ίδιο την εμπειρία του. Θα συζητήσουν επίσης παραδείγματα μουσείων που εκπληρώνουν τον κοινωνικό τους ρόλο ως τόποι επικοινωνίας των κοινοτήτων τους και πλατφόρμες για διάλογο πάνω σε σημαντικά κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα.

Η Anita Contini, Επικεφαλής Προγραμμάτων Τέχνης και Πολιτισμού στο Ίδρυμα Bloomberg Philanthropies με έδρα τη Νέα Υόρκη, θα αναδείξει πολιτιστικά προγράμματα που διαμορφώνονται από το κοινό τους, προσελκύουν χορηγίες, και ενθαρρύνουν συζήτηση για παγκόσμιες προκλήσεις όπως τα ανθρώπινα δικαιώματα και η ανεκτικότητα στο διαφορετικό.

Η Esme Ward, Επικεφαλής Προγραμμάτων Κοινού στο Whitworth Art Gallery του Μάντσεστερ – βραβευμένο το 2014 ως το καλύτερο μουσείο στο Ηνωμένο Βασίλειο – θα αναφερθεί στην ανάληψη δημιουργικών πρωτοβουλιών και ρίσκων με σκοπό να γίνει η κοινότητα μέρος της αποστολής του μουσείου.

Η Karen Wong, Υποδιευθύντρια του New Museum της Νέας Υόρκης, θα μοιραστεί μαζί μας το σκεπτικό του φεστιβάλ Ideas City, μιας συνεργατικής, κοινοτικής και δημιουργικής πλατφόρμας που επεκτείνει το μουσείο πέρα από τους τοίχους του και μέσα στο κοινωνικό σώμα.

Στη συζήτηση θα συμμετέχουν εκπρόσωποι μουσείων, πολιτιστικών ιδρυμάτων και πολιτιστικών πρωτοβουλιών της Ελλάδας.

MB

Στο συνέδριο θα υπάρχει ταυτόχρονη διερμηνεία σε Ελληνικά και Αγγλικά. Η είσοδος είναι ελεύθερη και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Στο Eventbrite θα υπάρχει δυνατότητα ηλεκτρονικής προεγγραφής από τις 26 Οκτωβρίου.

Το αναλυτικό πρόγραμμα του συνεδρίου θα είναι διαθέσιμο στο www.benaki.gr, www.britishcouncil.gr και στο www.mosaiko.gr από τις 10 Νοεμβρίου.

Στις 27 Νοεμβρίου η ημερίδα θα παρουσιαστεί και στη Θεσσαλονίκη, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, 10:00-17:00, σε συνεργασία με το Γενικό Προξενείο των Η.Π.Α., το Βρετανικό Συμβούλιο και την Κίνηση 5 Μουσείων. Η είσοδος είναι ελεύθερη και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Θα υπάρχει ταυτόχρονη διερμηνεία σε Ελληνικά και Αγγλικά. Οι εγγραφές ξεκινούν στις 10:00 πμ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman