ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Το μεγαλείο της φύσης έχει σάρκα και οστά

Tweet
Share
Like
Tweet
Share
Like

Ακόμα ένα φαντασμαγορικό φαινόμενο θα λάβει χώρα τη νύχτα της Πέμπτης 22 Οκτωβρίου, καθώς τότε θα κορυφωθεί η φθινοπωρινή βροχή των Ωριωνιδών!

Τα πεφταστέρια θα φωτίσουν τον νυχτερινό ουρανό γι’αυτό όσοι έχετε την ευκαιρία, μην ξεχάσετε να ρίξετε μια ματιά ψηλά τα ξημερώματα της Πέμπτης…

Η βροχή πεφταστεριών, συγκεκριμένα των Ωριωνιδών είναι τα απομεινάρια του κομήτη Χάλεϊ, ο οποίος παρατηρήθηκε για τελευταία φορά το 1986 και πιθανότατα δεν θα ξαναγυρίσει μέχρι το 2061.

Κάθε χρόνο, ωστόσο, μέσα προς τέλη Οκτωβρίου, η Γη περνά μέσα από σκονισμένα υπολείμματα του κομήτη, και ο ουρανός πριν από την αυγή φωτίζεται από εκπληκτικούς διάττοντες αστέρες.

Φέτος αναμένεται να φθάσει στο μέγιστο σημείο το βράδυ της Τετάρτης 21 Οκτωβρίου προς χαράματα Πέμπτης 22 Οκτωβρίου.

Η φετινή βροχή Ωριωνιδών, θα είναι ιδιαίτερα πλούσια, προσφέροντας κάπου 10 με 20 μετέωρα την ώρα στο αποκορύφωμά της.

Τα «πεφταστέρια» των Ωριωνίδων είναι από τα πιο γρήγορα, καθώς συχνά κινούνται με μεγάλη ταχύτητα έως 67 χιλιομέτρων το δευτερόλεπτο και αφήνουν έντονα ίχνη στον ουρανό, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Εξάλλου, στις 26 Οκτωβρίου θα υπάρξει στα χαράματα τον ουρανό μια σύζευξη Αφροδίτης και Δία (θα πλησιάσουν μεταξύ τους σε απόσταση μόλις μίας μοίρας), ενώ στις 28 Οκτωβρίου στη σύζευξη θα προστεθεί και ο Άρης σε σχηματισμό τριγώνου, στην κατεύθυνση της ανατολής λίγο πριν βγει ο Ήλιος.

Ενδιάμεσα, στις 27 Οκτωβρίου, θα υπάρχει πανσέληνος.

Η καλύτερη στιγμή για να την παρακολουθήσετε θα είναι το ξημέρωμα της Πέμπτης, γύρω στη 1 π.μ. τοπική ώρα, αν και μπορείτε να εντοπίσετε κάποια μετέωρα και από το βράδυ της Τετάρτης.Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman
Copyrights © 2009-2020 Premium S.A. All Rights Reserved.