ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Η Τράπεζα Τροφίμων έμπρακτα στο πλευρό του ανθρώπου που έχει ανάγκη

Tweet
Share
Like
Tweet
Share
Like

Tα είκοσι χρόνια λειτουργίας και διαρκούς κοινωνικής προσφοράς γιόρτασε στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 20 Οκτωβρίου στο Πολεμικό Μουσείο, η Τράπεζα Τροφίμων, το πρώτο μη κερδοσκοπικό ίδρυμα στην Ελλάδα για την καταπολέμηση της πείνας.

Περισσότεροι από 400 εκπρόσωποι από την εγχώρια επιχειρηματική κοινότητα, εκπρόσωποι θεσμικών οργάνων, φίλοι, συνεργάτες, εθελοντές καθώς και από τον χώρο των ΜΜΕ παρευρέθησαν σε αυτή την τόσο ξεχωριστή και συγκινητική εκδήλωση.

Συγκεκριμένα, η Τράπεζα Τροφίμων, μέσα από την Έκθεση φωτογραφίας που φιλοξενήθηκε στο χώρο και τις ομιλίες των ξεχωριστών καλεσμένων της, παρουσίασε την 20ετή αθόρυβη προσφορά της σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη. 

art 1

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους: ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος, καθώς και η κα Isabel Jonet, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας των Ευρωπαϊκών Τραπεζών Τροφίμων. 

art 2

Την παρουσίαση και το συντονισμό της εκδήλωσης  πραγματοποίησε η κα Ιωάννα Φωτιάδη, δημοσιογράφος της Καθημερινής, η οποία αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο ολοένα αυξανόμενο φαινόμενο του υποσιτισμού και την κατασπατάληση ασφαλών προς κατανάλωση τροφίμων, μία ανισορροπία που έρχεται να καλύψει η Τράπεζα Τροφίμων. Επιπλέον, αναφέρθηκε στη σημασία που έχει η στήριξη των εταιρειών σε ένα τόσο σπουδαίο εγχείρημα ώστε να μπορέσει να έχει διάρκεια. 

η κα Δάφνη Οικονόμου, ιδρυτικό μέλος και τέως πρόεδρος της Εταιρίας Προστασίας Σπαστικών

art 3

Την εκδήλωση άνοιξε η κα Αθηνά Βασιλοπούλου, σύζυγος του Γεράσιμου Βασιλόπουλου και επικεφαλής της Τράπεζας Τροφίμων. Η κα Βασιλοπούλου παρουσίασε το «οδοιπορικό» της ΑΒ Βασιλόπουλος και ταξίδεψε το κοινό μέσα από τις γλαφυρές της περιγραφές στο 1939 τη χρονιά που ο Γεράσιμος Βασιλόπουλος ξεκίνησε την επιτυχημένη του πορεία αλλά και το 1995, τη χρονιά που ίδρυσε την Τράπεζα Τροφίμων. 

ο κ. Παναγής Βουρλούμης, Πρόεδρος της Τράπεζας Τροφίμων

art 4

Στη συνέχεια, ο κ. Αριστομένης Διονυσόπουλος, Διευθυντής της Τράπεζας Τροφίμων, μοιράστηκε τη δική του εμπειρία ξεκινώντας από την απαρχή της ιδέας, την ίδρυση της Τράπεζας το 1995, τον ενθουσιασμό που προκάλεσε στην ελληνική κοινότητα και το έργο της μέχρι σήμερα αναφέροντας πως «σήμερα πάνω από 23.000 συνάνθρωποί μας που έχουν ανάγκη, σιτίζονται σε 144 ιδρύματα-συσσίτια που υποστηρίζει η Τράπεζα Τροφίμων».

κα Ιωάννα Φωτιάδη, δημοσιογράφος της Καθημερινής και συντονίστρια της εκδήλωσης

art 5

Επιπλέον, εκπρόσωποι από τον επιχειρηματικό κόσμο όπως η κα Ιωάννα Παπαδοπούλου, μέλος στο πρώτο Δ.Σ. της Τράπεζας Τροφίμων και επικεφαλής της ομώνυμης εταιρείας, ο κ. Γρηγόρης Αντωνιάδης, μέλος Δ.Σ. του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων μετέφεραν το δικό τους πρίσμα μέσω της συνεργασίας τους με την Τράπεζα. Επιπλέον, η κα Δάφνη Οικονόμου, ιδρυτικό μέλος και τέως πρόεδρος της Εταιρίας Προστασίας Σπαστικών έκανε την προσωπική της τοποθέτηση και ουσιαστική προσφορά της Τράπεζας στους συνανθρώπους μας.

Isabel Jonet, Πρόεδροs της Ομοσπονδίας των Ευρωπαϊκών Τραπεζών Τροφίμων

art 6

Στη συνέχεια ο κ. Παναγής Βουρλούμης, Πρόεδρος της Τράπεζας Τροφίμων έκλεισε την εκδήλωση προσκαλώντας την κα Isabel Jonet, Πρόεδρο της Ομοσπονδίας των Ευρωπαϊκών Τραπεζών Τροφίμων η οποία αναφέρθηκε στο θέμα του υποσιτισμού σε ευρωπαϊκό επίπεδο υπογραμμίζοντας παράλληλα το σπουδαίο έργο που επιτελεί η Ελληνική Τράπεζα Τροφίμων όλα αυτά τα χρόνια.

Επίσημοι

art 7

Η Τράπεζα Τροφίμων θα συνεχίσει μαζί με εθελοντές, ιδιώτες, επιχειρήσεις, ιδρύματα και ΜΚΟ οργανισμούς να κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα από όλους: να «τρέφει» ελπίδες για ένα μέλλον χωρίς πείνα!

κα ΑΘηνά Βασιλοπούλου, σύζυγος του Γεράσιμου Βασιλόπουλου και επικεφαλής της Τράπεζας Τροφίμων

art 8

 κ. Αριστομένης Διονυσόπουλος, Διευθυντής της Τράπεζας Τροφίμων

art 9

κα Ιωάννα Παπαδοπούλου, μέλος στο πρώτο Δ.Σ. της Τράπεζας Τροφίμων και επικεφαλής της ομώνυμης εταιρείας

art 10

κ. Γρηγόρης Αντωνιάδης, μέλ0ς Δ.Σ. του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων 

art 13

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman
Copyrights © 2009-2020 Premium S.A. All Rights Reserved.