ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Η μεγάλη επιστροφή της... Barbie

Tweet
Share
Tweet
Share

«Ξέρει κανείς το μέγεθος του ανθρώπινου εγκεφάλου;» ρωτά ένας καθηγητής τους μαθητές του. Ένα παιδί σηκώνει  το χέρι απαντώντας «Είναι μέτριο κύριε». Αυτό με λίγα λόγια είναι η ιστορία της Barbie, της πασίγνωστης αυτής κούκλας που αγαπήθηκε από χιλιάδες παιδιά.

Οι ιστορίες της δεν έχουν καμιά ιδιαίτερη πλοκή ούτε βασίζονται σε κάποιο τρελό σενάριο. Μέχρι και πριν λίγα χρόνια βρισκόταν σε κάθε δωμάτιο κοριτσιού της Δύσης.

Πλέον η δυναμική της θέση έχει χαθεί καθώς έχει εκτοπιστεί από άλλα περισσότερο εξελιγμένα τεχνολογικά προϊόντα. Οι πωλήσεις της μειώθηκαν κατά 14% το τρίτο τρίμηνο του 2015, ενώ είχε προηγηθεί και μια πτώση της τάξεως του 16% το 2014. Η Mattel αποφάσισε να εμπλουτίσει τη θρυλική κούκλα της με νέα διαδραστικά χαρακτηριστικά και βγαίνει στην αντεπίθεση για να ανακτήσει το μερίδιό της στην παγκόσμια αγορά παιχνιδιών.

Φυσικά η χρονική στιγμή δεν μπορεί να θεωρηθεί τυχαία καθώς έρχονται Χριστούγεννα κάτι το οποίο σημαίνει και περισσότερη κατανάλωση ειδικά παιχνιδιών. Όσο για τη νέα μετενσάρκωση της Barbie που αναμένεται να κάνει την εμφάνισή της τον Νοέμβριο στα ράφια των καταστημάτων, ακούει στο όνομα «Hello Barbie», ενώ διαφημίζεται ως η πρώτη διαδραστική κούκλα στον κόσμο αφού θα μπορεί να ακούει καθώς και να μιλάει.

Η «Hello Barbie» φέρει ενσωματωμένο υπολογιστή που συνδέεται σε δίκτυο Wi-Fi και μπορεί να απαντάει σε όσα ακούει αλλά και να τα αποθηκεύει για μελλοντικούς διαλόγους. Μπορεί, με άλλα λόγια, να πείθει τα μικρά παιδιά που παίζουν μαζί της ότι «όντως είναι ζωντανή» και ανταποκρίνεται σε όσα της λένε. Μένει να φανεί εάν θα τα καταφέρει. Πάντως, γονείς και οργανώσεις καταναλωτών ήδη διαμαρτύρονται εγείροντας ανησυχίες για την ιδιωτικότητα και την ασφάλεια των παιδιών. Την τελευταία φορά που η Barbie είχε μιλήσει ως «Teen Talk Barbie» τα πράγματα δεν είχαν πάει τόσο καλά εμπορικά. Μάλλον το αντίθετο. Εκτοτε, βέβαια, έχουν αλλάξει πάρα πολλά στον χώρο της τεχνολογίας αλλά και στον τρόπο με τον οποίο παίζουν τα παιδιά.

VIDEO

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman