ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Η Ελλάδα πρώτη στις κοινωνικές ανισότητες...

Tweet
Share
Tweet
Share

Ζούμε σε καιρούς που και ο Θεός έχει αποστρέψει το βλέμμα του από πάνω μας. Καθημερινά οι άνθρωποι μετράνε απώλειες και στρέφονται σαν τα ηλιοτρόπια στον ορίζοντα, περιμένοντας να φανεί ένα παρήγορο σημάδι. Είναι βέβαιο ότι δεν έχουμε φτάσει ακόμα στο τέλος αυτής της "εποχής των τεράτων". Στο μεταξύ. βιώνουμε οδυνηρές υποχωρήσεις. 

Έρευνα του γερμανικού ινστιτούτου Bertelsmann ανέδειξε την Ελλάδα ως τη χώρα με τις μεγαλύτερες κοινωνικές αδικίες στην ΕΕ εξαιτίας της κρίσης.

 

Σύμφωνα με την έκθεση Social Inclusion Monitor Europe για φέτος, η χώρα κατατάσσεται στην τελευταία (28η) θέση λόγω των χαμηλών επιδόσεών της στους τομείς της πρόληψης της φτώχειας, των ίσων ευκαιριών για εκπαίδευση, της πρόσβασης στην αγορά εργασίας, στην κοινωνική συνοχή χωρίς διακρίσεις, στην υγεία και την διαγενεακή δικαιοσύνη.

Με άριστα το δέκα, η Ελλάδα βαθμολογείται με 3,61, έναντι 3,51 της προτελευταίας Ρουμανίας και 5,63 που είναι ο μέσος όρος της ΕΕ. Στις πρώτες θέσεις στα ζητήματα  της κοινωνικής δικαιοσύνης σύμφωνα με την έρευνα συναντούμε τις σκανδιναβικές χώρες, Σουηδία, Δανία και Φινλανδία μαζί με την Ολλανδία.


Η θεαματικά αρνητική βαθμολογία που συγκεντρώνει η χώρα μας έχει και συνέχεια αφού το 36% του ελληνικού πληθυσμού αντιμετωπίζει άμεσα την απειλή της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού δεδομένου ότι τα Μνημόνια επιδείνωσαν τα υφιστάμενα κοινωνικά προβλήματα. Την ίδια στιγμή το μέλλον των νέων στην αγορά εργασίας είναι αβέβαιο, με το ποσοστό ανεργίας στις ηλικίες 15-24 ετών να έχει υπερδιπλασιαστεί από το 2008 στο 52,4%. 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman