ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Αυτές είναι οι πόλεις που ίσως καλύψει η θάλασσα

Tweet
Share
Like
Tweet
Share
Like

Τεράστιες πόλεις του κόσμου θα καλύψει πιθανότατα η στάθμη του νερού μέσα στους επόμενους αιώνες ενώ παράλληλα θα αφανίσει ολότελα σημαντικά μνημεία της πολιτιστικής κληρονομιάς. Η αντιμετώπιση του φαινομένου –το οποίο συνεχώς επιδεινώνεται λόγω της μόλυνσης του περιβάλλοντος- θα συζητηθεί σε συνάντηση που θα πραγματοποιήσουν οι ηγέτες του κόσμου για στις αρχές του Δεκέμβρη για ανάλογα θέματα.

Στόχος είναι να υιοθετηθεί μια νέα πρακτική ασφαλής για τη φύση η οποία θα ισχύσει έως και το 2020. Mια νέα έρευνα που πραγματοποίησε η οργάνωση “Climate Central” αποτυπώνει τις επιπτώσεις που θα έχει η αύξηση της στάθμης του νερού στο μέλλον.

Οι συγκρίσεις των εικόνων που θα δείτε στη συνέχεια αποδεικνύουν τον τρόπο με τον οποίο θα επηρεαστούν κάποιες από τις μεγαλύτερες πόλεις του κόσμου.

Το πρώτο μέρος της κάθε εικόνας δείχνει τι θα συμβεί μετά το 2100 με τη στάθμη του νερού αν η θερμοκρασία του κλίματος αυξηθεί κατά 4 βαθμούς Κελσίου σε σχέση με τα προβιομηχανικά επίπεδα. Σύμφωνα με πολλούς επιστήμονες, το σενάριο αυτό είναι πολύ πιθανό καθώς οι κυβερνήσεις δεν πράττουν τα δέοντα.

Το δεύτερο σκέλος των εικόνων δείχνει τι θα συμβεί στον πλανήτη αν η υπερθέρμανση κυμανθεί στους 2 βαθμούς Κελσίου. Τα σχέδια είναι του δημιουργού Nickolay Lamm.

yper 1

yper 2

yper 3

yper 4

yper 5

yper 6

yper 7

yper 8

yper 9

yper 10

yper 12

yper 13

yper 14

yper 15

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman
Copyrights © 2009-2020 Premium S.A. All Rights Reserved.