ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Αδιαφορία στη Σλοβακία για τα παιδιά-θύματα του τράφικινγκ

Tweet
Share
Tweet
Share

Για αδιαφορία, στον τομέα της αναγνώρισης των παιδιών-θυμάτων του τράφικινγκ και στην αντιμετώπιση της εξαφάνισης ασυνόδευτων ανηλίκων από τις εγκαταστάσεις φροντίδας των παιδιών, κατηγορεί την Σλοβακία, με έκθεση της που δημοσιεύεται σήμερα, η Ομάδα Εμπειρογνωμόνων για την Καταπολέμηση της Εμπορίας Ανθρώπων του Συμβουλίου της Ευρώπης (GRETA).

Επιπλέον, στην έκθεση αποκαλύπτεται ότι, μέχρι σήμερα, κανένα από τα θύματα των κυκλωμάτων εμπορίας ανθρώπων που δρουν στην Σλοβακία, δεν έχει λάβει κάποια αποζημίωση από τις αρχές της χώρας και συνιστάται αλλαγή της νομοθεσίας, για δέσμευση και δήμευση των περιουσιακών στοιχείων των εμπόρων ανθρώπων, προκειμένου να εξασφαλισθεί η καταβολή αποζημιώσεων στα θύματα-παιδιά και ενήλικες- των κυκλωμάτων του τράφικινγκ.

Τέλος, η GRETA προτρέπει τις αρχές της Σλοβακίας να διασφαλίσουν ότι οι περιπτώσεις εμπορίας ανθρώπων ερευνώνται προληπτικά και μπορούν να οδηγήσουν σε αποτελεσματικές, αναλογικές και αποτρεπτικές κυρώσεις.

Η προστασία των θυμάτων και των μαρτύρων της εμπορίας ανθρώπων από αντίποινα ή εκφοβισμό θα πρέπει επίσης να βελτιωθεί, καταλήγει ή έκθεση.

Στρασβούργο

Νίκος Ρούσσης

Πηγή: reporter.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman