ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Πήγαμε σινεμά και σας προτείνουμε

Tweet
Share
Tweet
Share

Η Edith (Mia Wasikowska) τάσσεται ενάντια στα στερεότυπα της εποχής (τέλη του 19ου αιώνα) ή της κοινωνικής τάξης στην οποία ανήκει. Οι υπόλοιπες 20χρονες της καλής κοινωνίας θέλουν να παντρευτούν τον τέλειο γαμπρό, ενώ η Edith γράφει ιστορίες, προβληματίζεται, γίνεται αντικείμενο χλευασμού και πάνω απ’ όλα θέλει να γίνει συγγραφέας. Οι συντάκτες του Penna.gr είδαν τον «Πορφυρό Λόφο» και σας το συστήνουν ανεπιφύλακτα!

Ο Guillermo del Toro επιστρέφει δυναμικά (ως σκηνοθέτης και συν-σεναριογράφος) με μια «γοτθική» ταινία τρόμου που αφήνει έκπληκτο τον θεατή καταφέρνοντας να τον τρομάξει χωρίς να χρησιμοποιεί «φτηνά» κόλπα.

Κύρια πηγή έμπνευσης για τις ιστορίες φαντασμάτων που γράφει η Edith είναι η προσωπική εμπειρία που είχε στα δέκα της χρόνια όταν το φάντασμα της μητέρας της την επισκέφτηκε ώστε να την προειδοποιήσει να προσέχει τον «Πορφυρό Λόφο». Η νεαρή κοπέλα θα καταλάβει το μήνυμα όταν θα είναι πια αργά. Θα έχει ήδη παντρευτεί τον γοητευτικό εγγλέζο αριστοκράτη Thomas Sharpe (Tom Hiddleston) και θα ζουν, μαζί με την αδελφή του Lucille (Jessica Chastain), στον κακοδιατηρημένο πύργο της οικογένειας που μοιάζει να έχει δική του ζωή.

zgxhbotqiq5627cc3d8db6a

Η ταινία έχει αρκετές σκληρές εικόνες οι οποίες ωστόσο κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον καθ’ όλη τη διάρκεια της ταινίας. Ο Del Toro χρησιμοποιεί όλα τα μέσα που έχει στη διάθεσή του προκειμένου να δημιουργήσει την κατάλληλη, υποβλητική ατμόσφαιρα που χρειάζεται μια ανάλογη ταινία.

Όπως και σε προηγούμενα έργα του, τα εξαιρετικά σκηνικά και κοστούμια παίζουν καθοριστικό ρόλο. Αξιόλογες είναι οι ερμηνείες των πρωταγωνιστών αλλά και τα εντυπωσιακά εφέ που προκαλούν ακόμα περισσότερο τρόμο.

crimsonpeak afisa

Το βαθύτερο μήνυμα που περνά η ταινία είναι πως στον κόσμο γύρω μας η μεγαλύτερη απειλή δεν είναι τα φαντάσματα και οι μεταφυσικές υπάρξεις αλλά άνθρωποι που είναι ικανοί για φρικαλέες πράξεις χωρίς αρχικά κάτι τέτοιο να βγαίνει στην επιφάνεια.

Πολλοί από την άλλη είναι αυτοί που εξηγούν πως το σενάριο της ταινίας δεν είναι κάτι το εντυπωσιακό, αφού η πλοκή είναι αναμενόμενη και παρόμοια με αυτή άλλων ταινιών του ίδιου είδους. Κατά τη γνώμη τους αυτό είναι και το βασικό ψεγάδι της. 

f7

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman