ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Φωνάζουμε δυνατά για το περιβάλλον

Tweet
Share
Tweet
Share

Στη Διονυσίου Αεροπαγίτου δίνουμε όλοι ραντεβού την Κυριακή 29 Νοεμβρίου στις 12 μμ και «Περπατάμε για το κλίμα» προς τη Βουλή, συμμετέχοντας στη μεγαλύτερη παγκόσμια κινητοποίηση στην ιστορία ενάντια στην κλιματική αλλαγή.

Μία μέρα (29 Νοεμβρίου) πριν την έναρξη των εργασιών της Παγκόσμιας Διάσκεψης του ΟΗΕ για το Κλίμα στο Παρίσι (COP 21), το κίνημα Avaaz και οι περιβαλλοντικές οργανώσεις Greenpeace και WWF Ελλάς ενώνουν τις φωνές τους με τις εκατοντάδες οργανώσεις και ομάδες πολιτών από όλο τον κόσμοστη μεγαλύτερη κινητοποίηση στην ιστορία ενάντια στην κλιματική αλλαγή.

Στη σκιά του πολύνεκρου τρομοκρατικού χτυπήματος που δέχθηκε η Πόλη του Φωτός, η σκέψη όλων μας είναι με τις οικογένειες των θυμάτων, τους κατοίκους του Παρισιού και με όλους όσους δίνουν την ψυχή τους για την ειρήνη και την προστασία των κοινών. H συμμετοχή των οργανώσεων στις παγκόσμιες κινητοποιήσεις υποστήριξης της διάσκεψης του Παρισιού γίνεται τώρα ακόμα πιο δυναμική και η θέλησή για ιστορική επιτυχία στις διαπραγματεύσεις ακόμα πιο ισχυρή.

wwf

Εκατομμύρια πολίτες σε περισσότερες από 130 χώρες και 1000 πόλεις,θα συμμετέχουν στις 29 Νοέμβρη σε χιλιάδες δράσεις, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα στους παγκόσμιους ηγέτες πριν την κρίσιμη συνάντησή τους στο Παρίσι. Πέρυσι, 700.000 πολίτες συμμετείχαν στην Παγκόσμια Δράση για το Κλίμα, ενώ φέτος η κινητοποίηση αναμένεται να είναι πολύ μεγαλύτερη.

Ειδικότερα υπό το φως της διάσκεψης του Παρισιού, που θα πραγματοποιηθεί σε λίγες μέρες, οι διοργανωτές καλούν την Κυβέρνηση να στηρίξει μία παγκόσμια συμφωνία για απεξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα και στροφή στην καθαρή ενέργεια για όλους. Καλούν τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος θα πραγματοποιήσει σχετική ομιλία κατά την ημέρα έναρξης των εργασιών της διάσκεψης, να σταθεί στο ύψος της ιστορικής περίστασης και να ανακοινώσει γενναίες πολιτικές πρωτοβουλίες για τη χώρα μας.

Αθήνα: πρόγραμμα δράσης

10:30 – 12:00«Ζωγραφίζουμε για το Κλίμα» και άλλες συμμετοχικές δράσεις για μικρά και μεγάλα παιδιά

12:00 – 13:00«Περπατάμε για το κλίμα» μέχρι τη Βουλή μέσα από τα όμορφα στενά της Πλάκας –Σημείο συγκέντρωσης Διονυσίου Αρεοπαγίτου μπροστά στην είσοδο του Μουσείου Ακρόπολης

13:00 – 14:00Μουσικά και χορευτικά δρώμενα στην Πλατεία Συντάγματος

Όσοι επιθυμούν να δηλώσουν συμμετοχή στη μεγάλη παγκόσμια δράση ενάντια στην κλιματική αλλαγή μπορούν να επισκεφθούν τη σελίδα της εκδήλωσης στο Facebook, καθώς και τη σχετική σελίδα του Avaaz.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman