ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Βρέφος ο νεότερος δωρητής οργάνων

Tweet
Share
Like
Tweet
Share
Like

Μια πετυχημένη μεταμόσχευση οργάνων πραγματοποίησαν οι γιατροί στη Βρετανία από ένα νεογέννητο μωρό, που έχασε τη ζωή του έξι ημέρες μετά τη γέννησή του, σε δύο ασθενείς που είναι καλά πλέον στην υγεία τους.

Είναι η πρώτη φορά στη Βρετανία που χειρούργοι πραγματοποιούν ανάλογη πράξη που αφορά ένα νεογέννητο κοριτσάκι, μόλις τριών κιλών,με ανεπανόρθωτη βλάβη στον εγκέφαλο όσο βρισκόταν στη μήτρα, σύμφωνα με τους γιατρούς.

Η δωρεά οργάνων σχετιζόταν με την αφαίρεση των νεφρών του μωρού, που μεταμοσχεύθηκαν σε ασθενή με νεφρική ανεπάρκεια και τα ηπατικά κύτταρα που δόθηκαν σε έναν δεύτερο παραλήπτη με ηπατική βλάβη.

Ούτε η οικογένεια του μωρού, ούτε οι λήπτες των οργάνων έχουν κατονομαστεί λόγω ιατρικού απορρήτου.

Οι γιατροί προσπάθησαν να επαναφέρουν στη ζωή το μωρό, αν και γνώριζαν πως είχε υποστεί εκτεταμένη εγκεφαλική βλάβη, καταψύχοντας το σώμα της για 72 ώρες. Ωστόσο, δεν κατάφερε ποτέ να αναπνεύσει χωρίς τη βοήθεια τεχνικής υποστήριξης, σύμφωνα με τον Γκουάραβ Ατρέγια του Imperial College Healthcare NHS Trust στο νοσοκομείο Hammersmith του Λονδίνου.

«Επειδή ο εγκέφαλος δεν συνήλθε ποτέ, παρόλο που βρισκόταν σε μηχάνημα τεχνικής υποστήριξης επί 6 ημέρες, ήταν σαφές ότι δεν θα τα κατάφερνε. Δεν παρουσίασε καμία απολύτως βελτίωση η λειτουργία του εγκεφάλου της» πρόσθεσε ο δρ. Ατρέγια.

Οι γονείς έδωσαν την άδεια προκειμένου να κλείσει το μηχάνημα τεχνικής υποστήριξης και να χρησιμοποιηθούν τα όργανα του κοριτσιού ως δωρεά μετά την επιβεβαίωση του θανάτου της.

«Ήταν τεχνικά δύσκολο να ανακτηθούν μικρά όργανα από ένα τόσο μικρό μωρό, αλλά καταφέραμε να το κάνουμε. Η όλη διαδικασία έκανε το θρήνο των γονιών ευκολότερο», δήλωσε ο δρ. Ατρέγια.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman
Copyrights © 2009-2022 Premium S.A. All Rights Reserved.