ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τσιγάρο ατέλειωτο βαρύ η προσφυγιά

Tweet
Share
Tweet
Share

Μία αναπάντεχη διάσταση, εντελώς διαφορετική από αυτές που ως τώρα έχουν απασχολήσει media και πολιτικούς, δίνει στο προσφυγικό ο Φίλιπ Γκόραμ, αναλυτής της Morningstar. Το στέλεχος της αμερικανικής εταιρείας επενδύσεων παρουσίασε στοιχεία που δείχνουν τα αποτελέσματα που έχουν στη γερμανική οικονομία οι αυξημένες ροές προσφύγων από τη Μέση Ανατολή.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του Bloomberg, ο κύκλος εργασιών στις καπνοβιομηχανίες της Γερμανίας ενδέχεται να σημειώσει αύξηση που φτάνει ακόμη και στο ένα δισεκατομμύριο ευρώ, αφού η πλειονότητα των προσφύγων είναι καπνιστές, ιδίως οι άντρες. Μάλιστα, κάτι τέτοιο θα έχει αντίκτυπο και στην αγορά πανευρωπαϊκά, με την αύξηση να φτάνει στο 1%, όπως τονίζει ο Γκόραμ.

Με βάση τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, το 48% των αντρών από τη Συρία που έρχονται στην Ευρώπη είναι καπνιστές, με τις British America Tobacco Plc και Imperial Tobacco Group Plc να είναι οι άμεσα κερδισμένες. Οι δύο «Κολοσσοί» του κλάδου είδαν τις πωλήσεις τους να σημειώνουν μεγάλη πτώση τα προηγούμενα χρόνια σε όλη την Ευρώπη. Χαρακτηριστικά είναι τα στατιστικά της Euromonitor International, τα οποία δείχνουν μείωση που ξεπερνά το 21% από το 2010 και μετά, στα δυτικά της ηπείρου.

Οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για 800.000 πρόσφυγες που θα μπουν σε γερμανικό έδαφος μέχρι το τέλος του έτους, κάτι που αναμένεται αποφέρει περισσότερα από 810 εκατομμύρια στα ταμεία των καπνοβιομηχανιών, αφού ο μέσος όρος των τσιγάρων που καπνίζει ένας άντρας από τη Συρία ξεπερνά τα 1.000/έτος. 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman