ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΤripMate: Το πιο πρακτικό gadget που θα χρειαστείτε για ταξίδι

Tweet
Share
Tweet
Share

Toυ Πάνου Τσαγκαράκη 

Τα ταξίδια, είτε πρόκειται για εργασία είτε για αναψυχή, δεν πρέπει να είναι αγχωτικά. Αλλά αν είστε τύπος που δεν μπορείτε να σταματήσετε να χρησιμοποιείτε πράγματα με οθόνες - δηλαδή, εάν είστε ένας τεχνολογικά μυημένος  άνθρωπος της εποχής - ίσως δεν έχετε άλλη επιλογή από το να κουβαλάτε μαζί σας πολλά gadgets. Αυτό θα μπορούσε να περιλαμβάνει όχι μόνο τα βασικά, smartphone, tablet ή laptop, αλλά και τα εξαρτήματα που απαιτούνται για να τα κρατήσετε σε λειτουργία.

Αν αυτό σας δημιουργεί πρόβλημα, η HooToo Trip Mate Elite σας βοηθά να ταξιδέψετε λίγο ελαφρύτεροι. Με μια all-in-one συσκευή στην τιμή των 53 δολαρίων, που χρησιμεύει ταυτόχρονα ως φορητή μπαταρία, USB φορτιστής, WiFi router ταξιδίου, και συσκευή αποθήκευσης (τύπου NAS). Όλα αυτά περιλαμβάνονται σε μια μαύρη γυαλιστερή συσκευή, μεγέθους φορτιστή MacBook.

Βέβαια, αν λάβουμε υπόψη πόσοι μίνι routers, NAS συσκευές, και φορτιστές υπάρχουν οι οποίοι δεν μπορούν να κάνουν σωστά τη δουλειά για την οποία έχουν δημιουργηθεί, είναι εύκολο να γίνουμε επιφυλακτικοί για κάτι που ισχυρίζεται ότι τα κάνει όλα αυτά ταυτόχρονα. Η TripMate, ωστόσο, στην πραγματικότητα λειτουργεί μια χαρά. Μπορεί να μην είναι η καλύτερη σε κάθε μία από τις λειτουργίες που εξυπηρετεί, αλλά είναι αρκετή για να μας λύσει τα χέρια ενώσω βρισκόμαστε σε ταξίδι.

Σαν μπαταρία και φορτιστής δουλεύει πολύ καλά. Έχει ένα αναδιπλούμενο βύσμα AC και δύο θύρες USB ενσωματωμένες - μία 1A, και μία άλλη ½ 1A - ενώ διαθέτει χωρητικότητα 6,000 mAh. Αυτό είναι αρκετό για να φορτίσει τα περισσότερα smartphones περίπου δύο φορές, και τα περισσότερα tablets γύρω στο ήμισυ. Όταν χρειαστεί να φορτίσετε την ίδια την tripMate, απλά συνδέστε τη σε μια πρίζα.

Το router και τα προσωπικά χαρακτηριστικά του cloud είναι λίγο πιο συναρπαστικά. Από τα δύο, η λειτουργία του δρομολογητή είναι μάλλον η καλύτερη. Είναι εντελώς απλός στην εγκατάσταση, και όταν συνδεθεί σε ένα μόντεμ, παίρνει τη μέγιστη ταχύτητα στο internet. Υπάρχει μια θύρα ethernet στο πίσω μέρος της συσκευής, οπότε αν βρίσκεται κανείς σε δωμάτιο ξενοδοχείου με μόνο μια καλωδιακή σύνδεση, μπορεί να τη συνδέσει και να την κάνει ασύρματη. Η συσκευή μπορεί επίσης να λειτουργήσει ως γέφυρα για πολλαπλές ασύρματες συνδέσεις ταυτόχρονα. Και με λίγη εφευρετικότητα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν Chromecast δουλεύοντας πάνω σε προηγουμένως απρόσιτα δίκτυα.

Ως NAS, η TripMate δεν είναι τόσο ισχυρή. Χρειάζεται να χρησιμοποιηθεί η εφαρμογή TripMate για να αποκτήσετε πρόσβαση στα δεδομένα σας, ενώ η ίδια η συσκευή δεν συμπεριλαμβάνει χώρο αποθήκευσης. Εάν είστε όμως διατεθειμένοι να ασχοληθείτε με αυτό, είναι δυνατό τουλάχιστον να συνδέσετε ένα σκληρό δίσκο ή μια κάρτα microSD με τη συσκευή και στη συνέχεια να κάνετε streaming video ή αρχεία μουσικής που έχετε σε αυτό μέσα από το cloud. Κάτι που είναι αρκετά χρήσιμο σε μια πολύωρη πτήση ή σε ταξίδι με τρένο.

Προφανώς, μπορείτε να βρείτε μεμονωμένες μπαταρίες, φορτιστές USB, NAS συσκευές, και δρομολογητές που έχουν καλύτερες επιδόσεις, αλλά τότε θα πρέπει να κουβαλάτε τέσσερα ξεχωριστά πράγματα. Λαμβάνοντας υπόψη πόσα πολλά κάνει αυτή η συσκευή για το μέγεθος και την τιμή της - και με δεδομένη τη βαθμολογία της, που είναι 4,4 στην Amazon μετά από 2.600 αξιολογήσεις χρηστών - η TripMate είναι ένας πολύ καλός σύντροφος για κάθε τεχνολογικά μυημένο ταξιδιώτη.

Πηγή: reporter.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman