ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

«Συγχαρητήρια» προς ...αξιοποίηση

Tweet
Share
Tweet
Share

Κοινές παραμέτρους στην ρητορική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και του Ακροδεξιού Γαλλικού Κόμματος της Μαρί Λεπέν (που θριάμβευσε στις περιφερειακές εκλογές στην Γαλλία), διαβλέπουν Eυρωπαίοι διπλωματικοί παρατηρητές, τουλάχιστον σ’ ό, τι αφορά την στάση τους έναντι των ολιγαρχών και του μεγάλου κεφαλαίου της Ευρώπης.

Από τις 30 Δεκεμβρίου 2014 και μετά την «επιτυχία», όπως χαρακτηρίσθηκε, της μη εκλογής Προέδρου Δημοκρατίας στην Ελλάδα, η ίδια η πρόεδρος του «Εθνικού Μετώπου» της Γαλλίας, είχε συγχαρεί, με δηλώσεις της, τον Αλέξη Τσίπρα και την «Χρυσή Αυγή» για την κοινή στάση τους στο συγκεκριμένο ζήτημα, που οδήγησε τη χώρα σε εκλογές, από τις οποίες προέκυψε η ετερόκλητη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Είχε, μάλιστα, μιλήσει για «έναν φρέσκο άνεμο αλλαγής που φυσάει στην Ελλάδα και για μία νίκη του ελληνικού λαού, ενάντια στους ολιγάρχες του μεγάλου κεφαλαίου στην Ευρώπη».

Η «σύμπλευση» της Γαλλικής ακροδεξιάς, αλλά και των Ομάδων των ακροδεξιών και των υπερεθνικιστών του Φάρατζ, με την ελληνική κυβέρνηση, εκδηλώθηκε και κατά την πρώτη εμφάνιση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο, στις 7 Ιουλίου 2015.

Οι ακροδεξιοί ευρωβουλευτές της Μαρί Λεπέν και οι υπερεθνικιστές του Φάρατζ, πανηγύρισαν για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος και τάχθηκαν, ως μόνοι «σύμμαχοι», στο πλευρό του πρωθυπουργού, την ώρα που δέχονταν τα σφυροκοπήματα όλων των άλλων πτερύγων της Ευρωβουλής.

Οι ίδιοι διπλωματικοί παρατηρητές επισημαίνουν ότι, οι πρόσφατες δηλώσεις του έλληνα πρωθυπουργού, περί ύπαρξης εμμονικών εχθρών, εντός και εκτός της χώρας, που επιβουλεύονται την μακροημέρευση και την επιτυχία της κυβέρνησης του, ανοίγουν διάπλατα την πόρτα, για την έναρξη ενός διαλόγου, μεταξύ της ανερχόμενης δύναμης των ακροδεξιών της Γαλλίας και της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, στη βάση της αντιμετώπισης των ολιγαρχικών «κέντρων» που επιβουλεύονται την ανεξαρτησία ορισμένων ευρωπαϊκών κρατών, όπως η Γαλλία και η Ελλάδα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι, αυτή η «σύμπλευση» θα γίνει επιπλόν ξεκάθαρη, στην προσεχή και τελευταία για το 2015 συνεδρίαση της Ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου, την επόμενη βδομάδα στο Στρασβούργο.

Νίκος Ρούσσης

Πηγή: reporter.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman