ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Ποιοι είναι οι φθηνότεροι προορισμοί για φέτος τα Χριστούγεννα; Ολόκληρη η λίστα

Tweet
Share
Image 1 Λονδίνο
Image 2 Παρίσι
Image 3 Βερολίνο
Image 4 Ρώμη
Image 5 Πράγα
Image 6 Άμστερνταμ
Image 7 Βαρκελώνη
Image 8 Βιέννη
Image 9 Κωνσταντινούπολη
Tweet
Share

Aνάμεσα στους πενήντα δημοφιλέστερους προορισμούς που επέλεξαν όσοι θα ταξιδέψουν εντός της Ευρώπης για την περίοδο των Χριστουγέννων βρίσκεται η χώρα μας.

Η trivago πραγματοποίησε έρευνα παρουσιάζοντας την κατάταξη με τους 50 πιο δημοφιλείς προορισμούς της Ευρώπης για την περίοδο των Χριστουγέννων, τη μέση τιμή καθενός από αυτούς, καθώς και τη μέση διάρκεια ημερών που θα ξοδέψουν ανά πόλη όσοι τις επισκεφθούν. Η πρωτεύουσα της Ελλάδας καταλαμβάνει την 24η θέση, μεταξύ άλλων μεγάλων ευρωπαϊκών πόλεων. Οι πρώτες θέσεις ανήκουν στο Λονδίνο, το Παρίσι και το Βερολίνο, ακολουθούμενα από τη Ρώμη.

Η μέση διάρκεια διαμονής σε κάθε μία από τις πόλεις είναι οι έξι μέρες ενώ οι τιμές κυμαίνονται από 98 μέχρι 177 ευρώ, με το Λονδίνο να είναι το ακριβότερο. Tα αθηναϊκά ξενοδοχεία είναι μεταξύ των οικονομικότερων και πλέον ανταγωνιστικών σε ολόκληρη την Ευρώπη.

proorismoi

Με τη μέση τιμή να βρίσκεται στα 74 ευρώ για τις ημέρες των Χριστουγέννων, η Αθήνα κατατάσσεται μεταξύ των πέντε οικονομικότερων της κατάταξης, μετά τη Βαλένθια, την Κρακοβία και τη Μάλαγα, διαθέτοντας ωστόσο ίδιο επίπεδο τιμών με την Ουγγαρία. Η Αθήνα είναι η μοναδική ελληνική πόλη που παρουσιάστηκε στην κατάταξη αυτή, ενώ η παρουσία ισπανικών πόλεων ήταν ιδιαίτερα αισθητή με 13 πόλεις να καταλαμβάνουν θέσεις σε όλο το εύρος της κατάταξης.

proorismoi2

 

Αντίστοιχα, εμφανίζονται ακόμη επτά ιταλικές και έξι γερμανικές πόλεις. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι οι δύο πιο ακριβές πόλεις είναι μια ισπανική και μια ιταλική, με την πόλη Cortina d’Ampezzo της Ιταλίας να έχει μέση τιμή 385 ευρώ ανά διανυκτέρευση, σκαρφαλώνοντας στην πρώτη θέση μεταξύ των πιο ακριβών πόλεων, ακολουθούμενη από την ισπανική πόλη Costa Adeje με μέση ξενοδοχειακή τιμή στα 257 ευρώ.


Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman
Copyrights © 2009-2023 Premium S.A. All Rights Reserved.