ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Κερδίστε το βιβλίο "Άστεγο Φιλί" της Α. Π. Κουμιώτου

Tweet
Share
Tweet
Share

Κερδίστε το βιβλίο «Άστεγο Φιλί» της Αδαμαντίνης Π. Κουμιώτου από την Εμπειρία Εκδοτική. Το βιβλίο θα διατεθεί σε δέκα αντίτυπα.

Το μήνυμα της κ. Κουμιώτου

«Με ρωτούν πότε και πώς εξοικονομώ χρόνο για τη λογοτεχνία, μιας και η δουλειά μου είναι να διδάσκω αρχαία ελληνική γλώσσα στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Απαντώ: Γράφω –μη έχοντας αρκετό χρόνο, μη έχοντας καθόλου χρόνο, τώρα κυριολεκτώ– κάνοντας ακριβό, λυτρωτικό δώρο στην ψυχή μου. Έτσι κι ο λιγοστός χρόνος διαστέλλεται, αποκτά διάρκεια και αξία επί της ουσίας.

Με το μυαλό δεν σταματώ στιγμή να… γράφω, ν’ αραδιάζω λέξεις και φράσεις και να πιστεύω πως θα βρουν τη θέση τους, κάποια στιγμή, στο χαρτί σ’ ένα επόμενο βιβλίο.

Μένοντας, λοιπόν, διαρκώς στο σκαρί της λογοτεχνικής δημιουργίας, ταξιδεύω και ταξιδεύω και μιλώ γι’ αυτά τα ταξίδια σ’ όσους θελήσουν να… μ’ ακούσουν κι αυτή τη φορά μέσα απ’ το νέο μου βιβλίο Άστεγο φιλί.»

 kiss 2

 «Ταξίδια ατέλειωτα σε στεριά και θάλασσα, ταξίδια του μυαλού και της ψυχής, διαδρομές με κομμένη την ανάσα, με πόνο, παράπονο, αλλά και χαρά, δικαίωση, λύτρωση· πορεία σταθερά επί της ευθείας κι άλλοτε στο σκοτάδι, στα κρυφά, φορτωμένη άνομα παραστρατήματα… Ταξίδια ατέλειωτα με όνειρα κι αγάπη· όνειρα πολλά, φωτεινά, που σμίγουν με τη ζωή, κάνοντάς την μ’ όνειρο να μοιάζει. Όνειρα σταματημένα που, σαν σε θαύμα, τόσο απρόσμενα ξαναβρίσκουν καινούργιο ρυθμό κι άλλα λαβωμένα, χωρίς ελπίδα ανάστασης. Αγάπη ζωντανή για μια ζωή με θέρμη νιότης, αλλά κι αγάπη που ποτέ δεν φώναξε τ’ όνομά της στης ζωής το προσκλητήριο ή το ψιθύρισε χωρίς ν’ ακουστεί, παίρνοντας μια ασήκωτη, επώδυνη απουσία.

Όλα αυτά περασμένα στην ίδια πάντα κλωστή, μιας και οι τόποι, οι εποχές, οι συνθήκες μπορεί ν’ αλλάζουν, όχι όμως και το μέσα του ανθρώπου, που στους αιώνες “θα διψάει για ουρανό” μ’ όποιο κόστος. Γιατί πώς αλλιώς; “Είναι πικρή η ζωή χωρίς φτερά και πετάγματα.”

Μ’ όλα αυτά κι άλλα τόσα, αξίζει τον κόπο να ζει κανείς και.. “κάτι θα γίνει, δεν μπορεί, η ζωή ποτέ δεν περιφρόνησε τους εραστές της.”»

Για να κερδίσετε στο διαγωνισμό

- Κάντε like στη σελίδα του penna.gr στο Facebook

- Κάντε share το post του διαγωνισμού

- Συμπληρώστε τα στοιχεία σας στη φόρμα που ακολουθεί: 

Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή μέχρι και την Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου. Οι νικητές θα ενημερωθούν μέσω mail για τον τρόπο παραλαβής του βιβλίου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

σχόλια (2)

  • Σύνδεσμος σχολίου ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΣΑΜΛΙΔΗΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΣΑΜΛΙΔΗΣ Δεκεμβρίου 20, 2015
    Θα ήθελα πάρα πολύ τόσο εγώ όσο και η σύζυγός μου να το διαβάσουμε! Καλοτάξιδο και Καλές Γιορτές!
  • Σύνδεσμος σχολίου Σταματική Σταματική Δεκεμβρίου 16, 2015
    Εύχομαι χρόνια πολλά ,καλές γιορτές,χαρούμενος και δημιουργικός ο καινούργιος χρόνος !!!!!
Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman