ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα βιβλία ταξιδεύουν στο Μετρό

Tweet
Share
Tweet
Share

Το βιβλίο συντροφεύει τους επιβάτες των μέσων σταθερής τροχιάς στις καθημερινές τους μετακινήσεις και η εταιρεία Σταθερές Συγκοινωνίες, αναγνωρίζοντας την ιδιαίτερη αυτή σχέση των μετακινούμενων με την ανάγνωση, γίνεται και πάλι φορέας πολιτισμού και τους παρακινεί να ανταλλάξουν τα βιβλία τους. Σημείο συνάντησης, ο σταθμός του Μετρό «ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ – ΑΛ. ΠΑΝΑΓΟΥΛΗΣ», όπου ξεκινά το Σάββατο 18/12/2015 και ώρα 10:30 η λειτουργία της πρώτης ανταλλακτικής βιβλιοθήκηςστο δίκτυο των μέσων σταθερής τροχιάς.

Σε συνεργασία με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος και τη Δημοτική Βιβλιοθήκη του Δήμου Αγίου Δημητρίου, η ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε. δίνει τη δυνατότητα στους επιβάτες να μοιραστούν τα παλιά τους βιβλία και να ανακαλύψουν νέα. Ο τρόπος είναι απλός. Ο επιβάτης αφήνει ένα βιβλίο και παίρνει ένα άλλο δωρεάν. Μια πρωτότυπη κατασκευή σχεδιασμένη από τους σπουδαστές του Δ. ΙΕΚ Αγίου Δημητρίου και εφοδιασμένη με βιβλία από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη τοποθετήθηκε στο επίπεδο επικύρωσης εισιτηρίων στο σταθμό «ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ – ΑΛ. ΠΑΝΑΓΟΥΛΗΣ». Με την έναρξη λειτουργίας της βιβλιοθήκης, η συλλογή της θα ανανεώνεται καθημερινά και το απόθεμά της θα βασίζεται στην ανταπόκριση των επισκεπτών της. Η ανταλλακτική βιβλιοθήκη θα είναι ανοιχτή για το κοινό καθημερινά κατά τις ώρες λειτουργίας του σταθμού του Μετρό.

metro

Στόχος, είναι η εξέλιξη της αλληλεπίδρασης, που μπορεί να επιτευχθεί μέσω των βιβλίων. Χρησιμοποιώντας την, οι επιβάτες την κάνουν ουσιαστικά δική τους και τα βιβλία της ταξιδεύουν στο δίκτυο των μέσων σταθερής τροχιάς και όχι μόνο. Το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή. Αφήνεις ένα βιβλίο, παίρνεις ένα άλλο “take one leave one”.

Στην εκδήλωση για την έναρξη λειτουργίας της ανταλλακτικής βιβλιοθήκης θα συμμετάσχει η Παιδική Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου με μαέστρο τον Κ. Καραμάνο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman