ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Είναι τρελλοί αυτοί οι Νορβηγοί!

Tweet
Share
Tweet
Share

Διαβάζοντας την είδηση, δεν το κρύβουμε ότι ζηλέψαμε αφόρητα. Όντας υποχρεωμένοι να δαπανούμε τεράστια ποσά για να προστατεύουμε το Αιγαίο και τη Θράκη από τις τουρκικές βλέψεις, ζηλέψαμε τους Φνλανδούς που ζούνε πλάϊ στους γενναιόδωρους Βίκινγκς της Νορβηγίας. Και αυθόρμητα μας ήλθε στο νου μια...τουρκική παροιμία, που λέει: από τον κακό χρόνο γλυτώνεις, από τον κακό γείτονα δεν γλυτώνεις... 

Η χώρα των Βίκινγκς σκέφτεται να περιορίσει τα σύνορά της κατά 20 μέτρα προκειμένου η γειτονική της χώρα να αποκτήσει ένα βουνό!

Ναι, καλά διαβάσατε! Οι πολίτες της Νορβηγίας προτείνουν να μειωθούν προς τα δυτικά τα σύνορα τους κατά 20 μέτρα προκειμένου η Φινλανδία να αποκτήσει την κορυφή ενός βουνού, στα βόρεια σύνορα των δυο χωρών.

Οι Νορβηγοί με τον τρόπο αυτό θέλουν να ευχηθούν στη γειτονική τους χώρα, για τα 100 χρόνια ανεξαρτησίας της Φινλανδίας που θα συμπληρωθούν το 2017. Εάν συμβεί αυτό η κορυφή του βουνού Halti που σήμερα ανήκει στη Νορβηγία, σε δυο χρόνια θα είναι Φινλανδική.

Σχετική εκστρατεία ξεκίνησε από το διαδίκτυο ο Βγκιορν Γκειργκ Χάρσον και ήδη έχει βρει πολλούς υποστηρικτές. Η βουνοκορφή του Halti, έχει υψόμετρο 1365 μέτρα και είναι μια από τις 200 βουνοκορφές που υπάρχουν στην Νορβηγία.

Αντίθετα η Φινλανδία δεν έχει κάποιο τόσο ψηλό βουνό και εάν τελικά οι Νορβηγοί μετακινήσουν κατά 20 μέτρα δυτικότερα τα σύνορα τους, τότε το Halti, θα γίνει το υψηλότερο βουνό της Φινλανδίας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman