ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Mέσα στο εργαστήριο του Άγιου Βασίλη

Tweet
Share
Like
Tweet
Share
Like

Στην πόλη Yiwu στην Κίνα έχουν Χριστούγεννα όλο το χρόνο. Μόνο που εκεί δεν είναι παραμυθένια όπως παρουσιάζονται στις ταινίες… Οι άνθρωποι εργάζονται στα εργοστάσια για να φτιάξουν τα χριστουγεννιάτικα στολίδια τα οποία στη συνέχεια πωλούνται σε όλο τον κόσμο.

Στην περιοχή υπάρχουν περίπου 600 εργοστάσια που καλύπτουν το 60% των παγκόσμιων αναγκών για τη Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση, μπάλες, γιρλάντες, πλαστικοί Άγιοι Βασίληδες, φωτάκια, πλαστικά χριστουγεννιάτικα δέντρα κλπ.

china

Τα δώρα και οι γιρλάντες δεν φτιάχνονται από τα χαρούμενα ξωτικά του Άγιου Βασίλη αλλά από μετανάστες εργάτες οι οποίοι δουλεύουν 12 ώρες την ημέρα για 300 ευρώ το μήνα.

Η δουλειά είναι κουραστική και επικίνδυνη για την υγεία καθώς σε πολλά κομμάτια της, οι εργάτες εισπνέουν σκόνες, χρώματα, χημικά, και όλων των ειδών τις ουσίες προκειμένου να φτιάξουν εκατοντάδες χιλιάδες φτηνά στολίδια τα οποία θα στολίσει μετά ο κόσμος στα σπίτια του…

china 2

Οι περισσότεροι από τους εργάτες δουλεύουν εκεί ελπίζοντας να μαζέψουν κάποια χρήματα και να κάνουν κάτι άλλο μετά, σε μια άγρια αγορά εργασίας και σε έναν κόσμο όπου και όλα, ακόμα και τα Χριστούγεννα είναι ταξικά.

china 3

china 4

china 5

china 6

china 7

china 8

china 9

china 11

Photo Credits: Reuters

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman
Copyrights © 2009-2020 Premium S.A. All Rights Reserved.