ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Πού θα φάτε την Πρωτοχρονιά; Ψάξαμε και σας προτείνουμε

Tweet
Share
Like
Tweet
Share
Like

Aν θεωρείτε κουραστικές τις προετοιμασίες στο σπίτι και προτιμάτε να δοκιμάζετε εύγευστα πιάτα τις γιορτές, οι επιλογές σας είναι πολλές. Μην νιώθετε τύψεις, οι διακοπές είναι για ξεκούραση! Ειδικά αν θέλετε να υποδεχτείτε το 2016 με πολυτέλεια και άνεση οι παρακάτω προτάσεις φαντάζουν ιδανικές για εσάς. Αν αναρωτιέστε πού θα γευματίσετε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς ρίξτε μια ματιά και επιλέξτε ανάμεσα στα καλύτερα.

gal

Βυζαντινό και Galaxy Bar & Restaurant

Αποχωρώντας από το Σύνταγμα κατευθυνόμενοι προς τη Βασιλίσσης Σοφίας, το Hilton επιφυλάσσει πολλές γευστικές εκπλήξεις. Tην παραμονή της Πρωτοχρονιάς, το επίσημο μενού του Βυζαντινού διαθέτει μοναδικής έμπνευσης πιάτα που θ’ απολαύσετε συνοδεία ζωντανής μουσικής (μενού 6 πιάτων, με πακέτο ποτών, δωρεάν πάρκινγκ και ελεύθερη είσοδο στο πάρτι του Galaxy bar).

Ξενοδοχείο Hilton: Βασιλίσσης Σοφίας 46Αθήνα, 210 7281400 (Βυζαντινό), 210 7281402 (Galaxy)

mama

Mama Roux Γλυφάδα

Πρόκειται για το παράρτημα στη νότια πλευρά της πόλης. Το πετυχημένο multi έθνικ εστιατόριο-κολεκτίβα της Αιόλου έφτασε στη Γλυφάδα σε έναν χώρο κάπως πιο επίσημο αλλά το ίδιο χαλαρό και ευχάριστο. Το Mama Roux λοιπόν για την παραμονή πρωτοχρονιάς διοργανώνει γιορτή... μεσημεριανή. Live μουσική από τις 13.00 με κρουστά από τους Brass Band που θυμίζουν Νέα Ορλεάνη, χορός στον δρόμο μπροστά στο εστιατόριο, εν συνεχεία φαγητό με διάφορες γιορτινές προτάσεις κατ' επιλογή και μετά πάλι live, τζαζ αυτή τη φορά και R&B, από τη Νέα Ορλεάνη με του Gumbo Ya Ya (15.30). Αν θέλετε λοιπόν το πάρτι να αρχίσει από νωρίς... κάντε κράτηση.

Mama Roux: Λαζαράκη 26, Γλυφάδα, τηλ. 216 7004459

sale

Sale & Pepe

Η εγγύηση του παλιού σε συνδυασμό με το κλασικό, το ραφιναρισμένο και το ζεστό. Αυτό είναι το εστιατόριο του Ιβάν Οταβιάνι στις ανηφόρες του Λυκαβηττού που λειτουργεί 25 χρόνια τώρα και είναι ίσως το πρώτο που έφερε την κουζίνα της Βόρειας Ιταλίας στην Αθήνα. Ένα κλασσικό αστικό εστιατόριο με γεύσεις που πλημμυρίζουν το στόμα από... Ιταλία. 

Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς μπορείτε να δοκιμάσετε σουφλέ από κολοκύθα με τραγανό χταπόδι και σάλτσα μαϊντανού με γλυκό σκόρδο Strozzapreti με κατσικίσιο τυρί, γλυκά ντοματίνια και κολοκυθάκια στη σχάρα ή Risotto με μανιτάρια porcini και κρασί Barolo.

Sale & Pepe: Αριστίππου 34, Κολωνάκι, Λυκαβηττός, τηλ. 210 7234102

 new

New Taste στην Πλάκα

Το σχετικά πρόσφατα ανακαινισμένο ξενοδοχείο New Hotel (πρώην Olympic Palace) του Δάκη Ιωάννου από τους Βραζιλιάνους αδελφούς Καμπάνα στεγάζει παράλληλα ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον εστιατόριο.

Όποιος το επισκεφτεί την παραμονή της Πρωτοχρονιάς θα γευτεί βελουτέ πατάτας με φλέικς ελληνικής τρούφας, ταρτάρ καβούρι με κόλιανδρο, τσίλι και yuzu, καλκάνι ατμού με κρέμα σελινόριζας, ή Μενταγιόν από ελάφι μαριναρισμένο σε μαύρα μούρα, ή Ριζότο με μανιτάρια πορτσίνι και τρομπέτα και τυρί Ταλέτζιο

Ξενοδοχείο New Hotel: Φιλελλήνων 16, Σύνταγμα, Κέντρο, τηλ. 210 3273170

semi

Semiramis

Στο αυθεντικής ποιότητας Semiramis Restaurant με θέα την πισίνα του ξενοδοχείου, τα νέα tailor-made μενού αποτελούν και αυτή τη χρόνια ευφάνταστες και απολαυστικές επιλογές. Ανάμεσα στα πιάτα που πρέπει να δοκιμάσετε είναι το φρέσκο φιλέτο λαυράκι με σάλτσα λάιμ, το κριθαρότο με άγρια μανιτάρια, θυμάρι και παλαιωμένη γραβιέρα και η ζεστή τάρτα σοκολάτας με παγωτό βανίλια από το δείπνο της παραμονής Πρωτοχρονιάς. Οι γεύσεις συνεχίζονται με πρωτοχρονιάτικο πρωινό και μεσημεριανό. 

Ξενοδοχείο Semiramis: Χαρ. Τρικούπη 48, Κηφισιά, 210 6284500

polly

Polly Maggoo στο Μεταξουργείο

Μικροκαμωμένο, στιλάτο και πεντανόστιμο με γαλλικές αναφορές και πρώτες ύλες από τη χώρα μας. Συστήνεται ανεπιφύλακτα για όσους θέλουν κάτι που να θυμίζει μικρό παρισινό μπιστρό. 

Την παραμονή μπορείτε να δοκιμάσετε τα πιάτα: Blink Zibibbo (Αφρώδης Οίνος από βιολογικούς αμπελώνες Λήμνου με αρώματα βερύκοκου, λεμονιού, γιασεμιού και τριαντάφυλλου), amuse-bouche, ψίχα χοιρινού και αλμυρή μαρμελάδα πράσινου μήλου, βελουτέ à l'americaine, πεσκανδρίτσα και crème fraîche με σχοινόπρασο, σαλάτα mesclun με βινεγκρέτ μανταρινιού, κρέμα πιπεράτης γραβιέρας και φύλλο κρούστας με αρωματικά κ.α.

Polly Maggoo: Λεωνίδου 80 & Σαλαμίνος, Μεταξουργείο, τηλ. 2105241120

nik

Nikkei, στο Κολωνάκι

Ο λόγος για το νέο κοσμοπολίτικο εστιατόριο της περιοχής. Αν θέλετε να δείτε και να σας δουν πρέπει να περάσετε από εκεί. Το μενού είναι ενδιαφέρον: περουβιανή κουζίνα με ιαπωνικές επιρροές από τον σεφ Θάνο Στασινό. Plus η επιλογή από ευφάνταστα κοκτέιλ. 

Nikkei: Λεβέντη 3, Κολωνάκι, τηλ. 210 7239366

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman
Copyrights © 2009-2019 Premium S.A. All Rights Reserved.
Διαβάστε ακόμα