ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Ένα single malt ουίσκι αξίας σχεδόν 1 εκατ. ευρώ!

Tweet
Share
Tweet
Share

Υπάρχει κανείς που θα πλήρωνε πάνω από μισό εκατομμύριο αγγλικές λίρες για να απολαύσει ένα ποτήρι σπάνιο  single malt ουίσκι;  Ναι, υπάρχει!  Σύμφωνα με το “Forbes”, ένα μεγάλο μπουκάλι από κρρύσταλλο, γεμάτο με το σπάνιο ουίσκι Macallan "Μ" πουλήθηκε για 628.205 αγγλικές λίρες (853.31 ευρώ), σε δημοπρασία του Sotheby στο Χονγκ Κονγκ, το 2014. Αυτό το βαρύ τίμημα έθεσε ένα νέο παγκόσμιο ρεκόρ για το πιο ακριβό ουίσκι που πουλήθηκε ποτέ, σε δημοπρασία.

Τι κάνει, όμως, αυτό το ουίσκι τόσο ξεχωριστό;

Κυρίως, η  σπανιότητά του.

Πρώτον, υπάρχει το μπουκάλι. Η πολύπλευρη κρυστάλλινη καράφα του “The Macallan Imperiale "Μ" είναι 28 ίντσες ψηλή και διαθέτει 6 λίτρα ουίσκι - τον ίδιο όγκο με 3 μεγάλα μπουκάλια σόδας. Για να κατασκευαστεί το μπουκάλι χρησιμοποιήθηκαν πάνω από σαράντα χειροποίητες φυσητές καράφες που καταστράφηκαν λόγω ατελειών πριν  το τελικό κομμάτι καράφας ολοκληρωθεί . Το όνομά του το πήρε από τον αυτοκράτορα, "Κωνσταντίνο" (Constantine). Η τελική καράφα πήρε πάνω από 50 ώρες και 17 τεχνίτες για να ολοκληρωθεί. Το μπουκάλι Constantine, είναι ένα από τα τέσσερα στο είδος του.

Δεύτερον, είναι  το κεχριμπαρένιο χρώμα του περιεχομένου της φιάλης.

Σύμφωνα με τον κατάλογο της δημοπρασίας, στο αποστακτήριο Macallan στη Σκωτία, πήρε δύο χρόνια τον κατασκευαστή του” Μ”, για να επιλέξει επτά από σχεδόν 200.000 βαρέλια, που θα χρησιμποιούσε για να δημιουργήσει το “Μ”. Ο δε πρεσβευτής της Macallan, μάρκας Charlie Whitfield, είπε «αυτά τα σπάνια δρύινα, βαρέλια σέρι, κυμαίνονται σε ηλικία από 75 έως 25 έτη.»

Πριν από την πώληση, το παγκόσμιο ρεκόρ κατείχε ένα άλλο ουίσκι της Macallan, ένα 64-ετών παλιό ουίσκι που πουλήθηκε  για 460.000 αγγλικές λίρες στη Νέα Υόρκη το 2010.

Εκείνο που αξίζει να σημειώσουμε είναι ότι, ένα επιπλέον κίνητρο για τους τοπικούς αγοραστές – ήταν,  ότι όλα τα έσοδα από την πώληση του περίφημου ουίσκι θα πήγαιναν σε φιλανθρωπικά ιδρύματα στο Χονγκ Κονγκ.

Πηγή: FORBES

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman