ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα πέντε βιβλία που επηρέασαν περισσότερο τον κόσμο

Tweet
Share
Tweet
Share

Στη ζωή δεν έχει σημασία πόσα βιβλία διαβάζεις. Αλλά να επιστρέφεις σε αυτά που σε συγκινούν κι έχουν αξία. Από την άποψη αυτή, ορισμένοι συγγραφείς μας διαμορφώνουν πολύ περισσότερο από όσο νομίζουμε. 

Με αφορμή την Εβδομάδα Ακαδημαϊκού Βιβλίου που διεξήχθη στη Βρετανία, το κοινό κλήθηκε να ψηφίσει το βιβλίο με την μεγαλύτερη επιρροή, όλων των εποχών. 

Το κορυφαίο έργο του Δαρβίνου «Η Καταγωγή των Ειδών» του 1859 χαρακτηρίστηκε ως το βιβλίο που έχει επηρεάσει τον ακαδημαϊκό κόσμο περισσότερο από κάθε άλλο. 

Συγκεκριμένα, η λίστα με τα 5 βιβλία με την μεγαλύτερη επιρροή όλων των εποχών είναι:
«Η Καταγωγή των Ειδών» – Δαρβίνος

«Το Κομμουνιστικό Μανιφέστο» – Μαρξ και Ενγκελς 

«Τα Άπαντα» – Σαίξπηρ

«Πολιτεία» – Πλάτωνας

«Κριτική του Καθαρού Λόγου» – Καντ

Η λίστα των 20 κορυφαίων ακαδημαϊκών βιβλίων καταρτίστηκε με τη συνεργασία εμπειρογνωμόνων, ακαδημαϊκών, βιβλιοπωλών, βιβλιοθηκονόμων και εκδοτών.

Μεταξύ των υποψήφιων προς ψήφιση έργων, βρίσκονταν πασίγνωστα βιβλία όπως «η Θεωρία της Σχετικότητας» του Αϊνστάιν, το «Δεύτερο Φύλο» της Σιμόν ντε Μποβουάρ, ο «Πρίγκιπας του Μακιαβέλι, το «1984» του Όργουελ και η «Σύντομη Ιστορία του Χρόνου» του Στίβεν Χόγκινς.

Το βιβλίο του Δαρβίνου, ψηφίστηκε από το 26% όσων συμμετείχαν στην διαδικτυακή ψηφοφορία που διοργανώθηκε, σύμφωνα με τα στοιχεία που δίνει ο Guardian.




Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman