ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Πού μπορείς να τρέξεις στην Αθήνα;

Tweet
Share
Tweet
Share

Τα άλση και τα πάρκα της πόλης μας αποτελούν την “ανάσα” της πρωτεύουσας. Οι εκτάσεις πράσινου, άλλες μικρές κι άλλες μεγαλύτερες, προσφέρουν τη δυνατότητα στους Αθηναίους να απολαύσουν διαδρομές τζόγκινγκ, περπατήματος όπως και κάθε είδος υπαίθριας γυμναστικής.

Είναι εύκολο να βρεις πού θα πας για τρέξιμο, ενώ η δικαιολογία “μα δεν έχω πού να τρέξω” φαντάζει κωμική! Σαφώς το πρόβλημα του να βρεις έναν πραγματικά ωραίο χώρο για να τρέχεις είναι σημαντικό. Διαδρομές όμως υπάρχουν, στη συνέχεια παρουσιάζουμε τους πιο αντιπροσωπευτικούς. Έχουμε κάνει τις επιλογές μας, δοκιμασμένες και καλές.

Εθνικός Κήπος

DJ3A9962

Στην καρδιά του κέντρου της Αθήνας, ο Εθνικός Κήπος προσφέρεται για τρέξιμο αλλά και για βόλτα. Γεμάτος πράσινος, με αρκετά μονοπάτια και μεγάλη ποικιλία διαδρομών για να διαλέξεις. Σε κάνει να ξεχνάς για λίγο ότι βρίσκεσαι στο κέντρο.

Αναφιώτικα και Φιλοπάππου

filopappou1

Πρόκειται ίσως για την πιο ενδιαφέρουσα από όλες τις διαδρομές μιας και σε μερικές εκατοντάδες μέτρα μπορείς να έχεις αρκετές εναλλαγές τοπίου και παραστάσεων. Τουρίστες θα έχεις παντού όμως. Οι κύκλοι γύρω από τον λόφο της Ακρόπολης ενδείκνυνται για να αγαπήσεις την πόλη σου. Αν και το πλακόστρωτο, ο κόσμος και τα διάφορα σκαλάκια και πεζοδρόμια θα σε δυσκολέψουν. Καλύτερα να περιοριστείς στην Αρεοπαγίτου και γύρω από τον λόφο του Φιλοπάππου.

Λυκαβηττός

merh gia treximo 595 2 202600 QJ4132

Ένα από τα πιο όμορφα σημεία της Αθήνας. Για τους πιο έμπειρους που έχουν αντοχή κι έχουν κάνει καλή εξάσκηση, η ανηφόρα μέχρι το Θέατρο του Λυκαβηττού θα τους προσφέρει μια πολύ όμορφη θέα. Οι υπόλοιποι θα μπορούσαν να περιοριστούν στον περιφερειακό, στον οποίο βέβαια θα συναντήσουν λίγη δυσκολία λόγω των αυτοκινήτων.

Το τιμημένο Καβούρι

 kac

Από τις αγαπημένες περιοχές πολλών για τρέξιμο. Δίπλα στη θάλασσα και τους λουόμενους (θερινούς ή χειμερινούς) και σε μία διαδρομή που εναλλάσεται αρκετά συχνά. Πολύ ευχάριστη διαδρομή την οποία βέβαια είναι καλύτερο να αποφύγεις τους πολύ καλοκαιρινούς μήνες γιατί υπάρχει κοσμοσυρροή από πολύ νωρίς στις παραλίες.

Φιλοθέη

treksimo1

Στα βόρεια προάστεια, το πεντάρι της Φιλοθέης, διαδρομή προστατευμένη σε μία από τις ωραιότερες περιοχές κατοίκησης, είναι ιδανικό σημείο για μεγάλες προπονήσεις και αγαπημένος τόπος συνάντησης όσων ετοιμάζονται για μαραθώνιο.

Φλοίσβος

floisvos run

Εκτός για καφέ και φαγητό, η συγκεκριμένη περιοχή προσφέρεται και για τρέξιμο. Σε μια πανέμορφη διαδρομή δίπλα στη θάλασσα, παράλληλα με τις γραμμές του τραμ παρέα με τα σκάφη. Αν δεν το έχετε ήδη δοκιμάσει, πρέπει να το κάνετε.

Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης»

gallery 2

Ένα τεράστιο πάρκο (1200 στρέμματα, περίπου όσο και το Hyde Park του Λονδίνου) στα δυτικά προάστια (Δήμος Ίλιου). Πανέμορφο πάρκο με πλούσια χλωρίδα και πανίδα και έξι τεχνητές λίμνες. Υπάρχουν μονοπάτια χιλιάδων χιλιομέτρων, που εκτός για τρέξιμο, προσφέρονται για περπάτημα και ποδηλασία.

Πεδίον του Άρεως

pedion areos 917155937

Δεκάδες δρομείς το προτιμούν καθημερινά για τις διαδρομές τους, καθώς διαθέτει πλέον μονοπάτια με άσφαλτο αλλά και χωμάτινα, ενώ η μικρή κλίση το καθιστά ιδανικό για αρχάριους και «μέσους» φίλους του τρεξίματος. Φυσικά, στα συν περιλαμβάνονται το απέραντο πράσινο, τα περιποιημένα ανθισμένα μονοπάτια, ο επαρκής –ως και ατμοσφαιρικός- φωτισμός τα απογεύματα και η τοποθεσία του στο κέντρο της πόλης.

Άλσος Νέας Σμύρνης

ALSOS7

Μικρό αλλά θαυματουργό για τους κατοίκους της Νέας Σμύρνης και των γύρω περιοχών, το άλσος της Νέας Σμύρνης λειτουργεί από τις 6 το πρωί μέχρι τις 11 το βράδυ και διαθέτει περιμετρικές πράσινες διαδρομές για jogging, καθώς και ποδηλατοδρόμιο. Επίσης, τα σκαλοπάτια που υπάρχουν στον άλσος τελούν χρέη… step για πιο έντονη άσκηση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman