ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Γιατί νοιώθω συνεχώς κουρασμένος;

Tweet
Share
Tweet
Share

Το αίσθημα κόπωσης μπορεί να οφείλεται σε σοβαρές παθήσεις όπως ο διαβήτης αλλά μπορεί να προκύπτει και από καθημερινές «απροσεξίες» όπως η έλλειψη ύπνου.

Ποιες είναι οι κύριες αιτίες που μπορεί να νιώθουμε συνέχεια κουρασμένοι; Παρακάτω μπορούμε να βρούμε μερικές βάσιμες απαντήσεις.

Κακή διατροφή

Τα πολλά λιπαρά και οι η ζάχαρη, κυρίως στο πρωινό δεν βοηθούν στην αύξηση των επιπέδων ενέργειας. Προτιμείστε συνδυασμούς ζάχαρης και υδατανθράκων π.χ δημητριακά ολικής αλέσεως για περισσότερη ενέργεια μέσα στην ημέρα.

Έλλειψη άθλησης

Η γυμναστική είναι το άλφα και το ωμέγα για καλή υγεία. Παράλληλα, μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα ενέργειας μέχρι και 20%.

Έλλειψη μαγνησίου

Η υπνηλία και η μυική αδυναμία μπορεί να οφείλονται στην έλλειψη μαγνησίου, του μεταλλικού στοιχείου που παίζει καθοριστική σημασία σε περισσότερες από 300 χημικές διεργασίες του οργανισμού σου, ανάμεσά τους η υγεία του νευρικού, του μυικού σου συστήματος και του ανοσοποιητικού σου.

Έλλειψη σιδήρου

Ο σίδηρος είναι απαραίτητος στον οργανισμό για τη σύσταση της αιμογλοβίνης, της πρωτεΐνης που μεταφέρει το οξυγόνο μέσω του αίματος σε όλο το σώμα.

Πολύ στρες

Το μυαλό όταν είμαστε αγχωμένοι απελευθερώνει ορμόνες, όπως η αδρεναλίνη για να δώσει περισσότερη ενέργεια και ταχύτητα. Όταν όμως οι ορμόνες αυτές δεν εκτονώνονται με κάποιο τρόπο επιστρέφουν στον οργανισμό προκαλώντας ένα αίσθημα αδυναμίας και κόπωσης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman
Copyrights © 2009-2023 Premium S.A. All Rights Reserved.