ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Μια αφιλόξενη Ήπειρος

Tweet
Share
Tweet
Share

Οι πλούσιες χώρες του ευρωπαϊκού Βορρά έχουν λησμονήσει την Ευρώπη των ερειπίων.

Στήριξαν το μεταπολεμικό τους θαύμα στα φθηνά εργατικά χέρια του Νότου, κοίμισαν τις ενοχές τους πίσω από την βιτρίνα μιας θεαματικής ανάπτυξης και πρόβαλλαν το καταναλωτικό τους πρότυπο και το σύστημα κοινωνικής οργάνωσης στους λαούς που τροφοδότησαν την ευημερία τους. Όλους αυτούς που τώρα θέλουν να αποκλείσουν από τη συμμετοχή στην ευημερία. 

Αυτές οι κοινωνίες της αφθονίας, είναι έτοιμες τώρα να απαρνηθούν τις δυτικές αξίες του Διαφωτισμού και να μετατρέψουν την Ευρώπη σε περίκλειστο φρούριο προκειμένου να αφήσουν εκτός νυμφώνος τα ενοχλητικά κύματα των απελπισμένων τα οποία (και) οι ίδιες προκάλεσαν συμμετέχοντας στην αποσταθεροποίηση καθεστώτων που ήταν μεν δεσποτικά και σκαιά, αλλά, κρατούσαν τον έλεγχο της κατάστασης. 

Αντιμέτωπη με τις ευθύνες της η (εντελώς) Γηραιά Ήπειρος δείχνει το αποκρουστικό της πρόσωπο, ξενοφοφοβικό, ανάλγητο, και ανελέητο, αφήνοντας την Ελλάδα να μετατρέπεται σε ανθρώπινη χωματερή, αντί να στηρίξουν με ανθρωπιστικές παρεμβάσεις τις χώρες της μεγάλης φυγής.

Τα παραδείγματα των τελευταίων ημερών είναι απολύτως ενδεικτικά:

Η Βουλή της Δανίας αποφάσισε με ευρεία πλειοψηφία της (Δεξιάς) κυβέρνησης και (σοσιαλδημοκρατικής) αξιωματικής αντιπολίτευσης να κατάσχονται στο εξής τα τιμαλφή και τα ατομικά είδη οικονομικής αξίας που μπορεί να είναι ακόμα και οικογενειακά κειμήλια των προσφύγων και των μεταναστών, προκειμένου να καλύπτουν  το κόστος της παραμονής  τους στη χώρα και τις ανάγκες σε τροφή και στέγη.

Στον ίδιο δρόμο ετοιμάζεται να πορευθεί οσονούπω και η Ελβετία, ενώ η... γαλαντόμα Πορτογαλία, έχει υποδεχθεί στο έδαφός της, μόλις 29 (ολογράφως, είκοσιεννέα) πρόσφυγες.

Λίγο ψηλότερα, πρόσφυγες που ζητούν άσυλο στο Μίντλεσμπρο της βορειοανατολικής Βρετανίας καταγγέλλουν σε έρευνα των Times πως τα σπίτια στα οποία μένουν έχουν σκόπιμα κόκκινες πόρτες ώστε να ξεχωρίζουν καθιστώντας τους στόχο και θέτοντάς τους σε κίνδυνο επιθέσεων μίσους.

Το υπουργείο Μετανάστευσης στο Λονδίνο διέταξε έρευνα για την υπόθεση, η οποία επιπλέον θα εξετάσει εάν η φερόμενη πρακτική ακολουθείται και αλλού.

Στην Αυστρία, η κυβέρνηση αποφάσισε να υψώσει νέο φράκτη, ύψους 6,5 χιλιομέτρων προκειμένου να δυσχεράνει την πρόσβαση των προσφύγων στο έδαφός της.

Ακόμα δεν έχει αναφερθεί κάποια ευρωπαϊκή πρωτοβουλία στο πλαίσιο της οποίας οι πρόσφυγες θα μαρκάρονται, όπως ακριβώς έκαναν οι Ναζί στους Εβραίους πριν τους οδηγήσουν στα κρεματόρια…

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman