ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Μουφτής απαγορεύει το σκάκι στη Σ. Αραβία

Tweet
Share
Like
Tweet
Share
Like

Θρησκευτικό διάταγμα (σ.σ: Φάτουα) σύμφωνα με το οποίο το σκάκι απαγορεύεται για το Ισλάμ εξέδωσε ένας υψηλόβαθμος Σαουδάραβας ιερωμένος, περιγράφοντας το παιχνίδι ως «χάσιμο χρόνου».

Σε βίντεο το οποίο αναρτήθηκε στο διαδίκτυο, ο μεγάλος μουφτής της Σαουδικής Αραβίας σεΐχης Άμπντελ Αζίλ Αλ Σεΐχ εμφανίζεται λάβρος εναντίον του σκακιού.

«Το σκάκι απαγορεύεται. Είναι χάσιμο χρόνου και χρημάτων και προκαλεί εχθρότητα μεταξύ των παικτών» αποφάνθηκε ο ανώτατος θρησκευτικός ηγέτης του υπερσυντηρητικού βασιλείου, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

 

Οι δηλώσεις έγιναν πριν από περίπου ένα μήνα, ωστόσο επανήλθαν στο προσκήνιο καθώς έγιναν αντιληπτές τις τελευταίες ημέρες από εκατοντάδες χρήστες του διαδικτύου και προκάλεσαν σάλο.

Η πρόταση αυτή του μουφτή προκάλεσε μεταξύ άλλων την αντίδραση του θρύλου του αθλήματος, Γκάρι Κασπάροφ, ο οποίος σε ανάρτησή του στοTwitter χαρακτήρισε «ηλίθια» την προσπάθεια της Σαουδικής Αραβίας να απαγορεύσει το σκάκι.

«Ο μουφτής της Αραβίας κήρυξε "χαράμ" (σ.σ. απαγορευμένο από τη θρησκεία) το σκάκι. Προφανώς το παιχνίδι αυτό απαιτεί τη χρήση του εγκεφάλου σας και αυτό είναι χαράμ», ειρωνεύτηκε ο παραγωγός της λιβανέζικης τηλεόρασης Νάσερ Φακίχ.

Το 2001 ο ίδιος μουφτής είχε συστήσει να απαγορευτούν τα Pokemon γιατί, όπως υποστήριξε, τα μικρά παιδιά ανταγωνίζονταν μεταξύ τους και όσα συνέλεγαν κάρτες, έμπαιναν στον πειρασμό να πληρώσουν για αποκτήσουν όσες τους έλειπαν.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman
Copyrights © 2009-2020 Premium S.A. All Rights Reserved.