ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο πρωταγωνιστεί σε ταινία για τους πρόσφυγες

Tweet
Share
Tweet
Share

Ο Robert De Niro συμμετέχει στην ταινία μικρού μήκους “Ellis” με θέμα τις ιστορίες των μεταναστών που έφταναν κατά κύματα στις ΗΠΑ τις αρχές του 20ου αιώνα κυνηγώντας το American Dream. Ellis λέγεται το νησάκι στο οποίο γινόταν ο υγειονομικός έλεγχος και η "διαλογή" των ανθρώπων που έφταναν στην Αμερική- μεταξύ των οποίων ήταν εκατοντάδες χιλιάδες πατριωτάκια- προκειμένου να εκδοθούν στη συνέχεια άδειες παραμονής και εργασίας στη χώρα.

Ο Robert De Niro ενσκαρκώνει έναν μετανάστη που βρέθηκε στο Ellis Island Immigrant Hospital, νοσκομείο το οποίο υποδέχτηκε από το 1902, όταν και ξεκίνησε να λειτουργεί, περίπου 1,2 εκατομμύρια ανθρώπους, πολλοί από τους οποίους δεν κατάφεραν ποτέ να κερδίσουν την πολυπόθητη άδεια λόγω των ασθενειών που μάστιζαν τους πληθυσμούς αυτούς.

Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή η μικρού μήκους ταινία είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας του διάσημου ηθοποιού με τον καλλιτέχνη JR, ο οποίος αξιοποίησε αυθεντικό φωτογραφικό υλικό της εποχής με μετανάστες στο νοσοκομείο για να δημιουργήσει το σκηνικό στο οποίο εκτυλίσσεται η πλοκή του φιλμ. Η ταινία έκανε πρεμιέρα στις 4 Οκτώβρη 2015 στο The New Yorker Festival, ενώ τα τελευταία 24ωρα κυκλοφόρησε διαδικτυακά, μάλιστα και με ελληνικούς υπότιτλους.

 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman