ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Η φλόγα του Τάνγκο στο Μέγαρο

Tweet
Share
Like
Tweet
Share
Like

Σε όσους θέλουν να γιορτάσουν φέτος τον έρωτα με έναν ξεχωριστό τρόπο το Μέγαρο Μουσικής προτείνει ένα διήμερο αφιέρωμα με τίτλο Valentines goes Megaron και υποδέχεται τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου, το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου, με τάνγκο, μουσική, σινεμά, χάπενινγκ αλλά και πολλές εκπλήξεις!

Την πρώτη μέρα (13/2) στο επίκεντρο θα βρεθεί το τάνγκο, ο πιο φλογερός και δημοφιλής λατινοαμερικάνικος χορός σε συνεργασία με το Tango Acropolis Festivals, ενώ τη δεύτερη (14/2) η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, στο πλαίσιο της συναυλίας  Love Stories (συμπαραγωγή ΜΜΑ-ΚΟΑ), θα ερμηνεύσει διάσημες μελωδίες από κλασικές ταινίες με θέμα τον έρωτα.

Σάββατο 13 Φεβρουαρίου

Τango en Εrοs

Xoρό μέχρι… τελικής πτώσεως προτείνει το Μέγαρο στους ερωτευμένους κάθε ηλικίας που θέλουν να γιορτάσουν τον Άγιο Βαλεντίνο… αλλιώς, με τo ολοήμερο αφιέρωμα Tango en Εrοs που φιλοξενείται σε διαφορετικούς χώρους του ΜΜΑ το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου από τις 12 το μεσημέρι έως τις 3 τα ξημερώματα και τελεί υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Αργεντινής Δημοκρατίας στην Αθήνα.

Την παραμονή του Αγίου Βαλεντίνου θα πραγματοποιηθούν δωρεάν μαθήματα τάνγκο και χάπενινγκ με ελεύθερη είσοδο (12:00 – 19:30) στο Φουαγιέ των Μουσών αλλά και κινηματογραφικές προβολές στην Αίθουσα MC2 (13:00 – 18:30), καθώς και η μουσικοχορευτική παράσταση En Eros – Τango Αcropolis Show στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης, με τη συμμετοχή του Κουιντέτου Tangarto και χορευτικών ζευγαριών από την Ελλάδα και το εξωτερικό που έχουν διακριθεί σε διεθνείς διαγωνισμούς (20:30 – 22:00).

Επίσης, στην Αίθουσα Banquet διοργανώνεται η εκδήλωση Νοche de Τango y Milonga (22:30 – 3:00), με ζωντανή μουσική από το Hamburg Tango Quintet και χορό για όλους ως τα ξημερώματα!

Ολοήμερη περιπλάνηση στους ρυθμούς του αυθεντικού τάνγκο με δωρεάν μαθήματα από τις πιο αντιπροσωπευτικές σχολές χορού της Αθήνας και χάπενινγκ με ελεύθερη είσοδο από αργεντινούς και Έλληνες καλλιτέχνες τα οποία υπόσχονται νοσταλγικά μουσικά ταξίδια στις γωνιές του Μπουένος Άιρες.

Επίσης από τις 13:00 έως τις 18:30, οι κινηματογραφόφιλοι μπορούν να παρακολουθήσουν ταινίες και ντοκιμαντέρ σχετικά με το τάνγκο, στο πλαίσιο της εκδήλωσης «Το σινεμά και το τάνγκο» (“El Cine  y el Tango”, επιμέλεια εκδήλωσης Marta Silvia Dios Sanz και Marcos Breuer).

Το πρώτο μέρος ολοκληρώνεται με την ομιλία «To τάνγκο ως γέννηση μιας αστικής μυθολογίας» των Marta Silvia Dios Sanz και Marcos Breuer.

To ολοήμερο αφιέρωμα κλείνει με μια αυθεντική νύχτα τάνγκο και μιλόνγκα, όπου το μουσικό πρόσταγμα θα έχει το διεθνούς φήμης Hamburg Tango Quintet, το οποίο έρχεται από τη Γερμανία ειδικά για το Tango en Εrοs στο Μέγαρο.

Προσκεκλημένοι σε αυτή τη γιορτή… μεταμεσονύκτιων διαθέσεων δεν είναι μόνο οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν στις μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις του αφιερώματος, αλλά και όλοι οι λάτρεις και χορευτές του τάνγκο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman
Copyrights © 2009-2020 Premium S.A. All Rights Reserved.