ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

(Τ)όσα παίρνει ο άνεμος...

Tweet
Share
Tweet
Share

Θα ήταν η «κλοπή» του αιώνα: Ισπανός αθλητικός δημοσιογράφος ισχυρίζεται ότι η Ρεάλ επιχείρησε τρεις φορές να αγοράσει τον Λιονέλ Μέσι από την Μπαρτσελόνα, αλλά η απάντηση ήταν αρνητική τόσο από τους Μπλαουγκράνα, όσο και από τον Αργεντίνο.

«Ευχαριστώ, αλλά η ομάδα μου είναι η Μπαρτσελόνα», φέρεται να είπε ο Μέσι στον στον Φλορεντίνο Πέρεθ, τον ισχυρό άνδρα της Ρεάλ, έχοντας προφανώς υπόψιν του και την ανοικτή πληγή που άφησε πίσω του κάποτε ο Φίγκο, όταν πούλησε την αγάπη του για το χρήμα.

Ο «μικρός μάγος», όμως ήρθε τελευταία στην επικαιρότητα και για έναν ακόμα ξεχωριστό λόγο.

Το ισπανικό Μέσο «Ara» φέρνει στο φως της δημοσιότητας λεπτομέρειες από το συμβόλαιο που υπογράφτηκε μεταξύ Μέσι και Μπαρτσελονα το 2014, όταν οι δύο πλευρές επέκτειναν την συνεργασία τους μέχρι το 2020.

Η ρήτρα που υπάρχει στο συμβόλαιο ανέρχεται στα 250.000.000 ευρώ, ενώ ο παίκτης αμείβεται με 22.800.000 ευρώ τον χρόνο. Ωστόσο, από φέτος προβλέπεται τεράστια αύξηση στις αποδοχές του, οι οποίες θα φτάνουν στα 39.400.000 ευρώ. Το ποσό είναι εξωπραγματικό!

Ένας επιπλέον όρος, μάλιστα, επιβαρύνει ακόμα περισσότερο την Μπαρτσελόνα στην περίπτωση που θελήσει να πωλήσει τον Αργεντινό πριν το 2018 όταν και εκπνέει το συμβόλαιο.

Αν ο Μέσι πωληθεί φέτος, τότε θα πρέπει οι Καταλανοί να του καταβάλουν 19.941.000 ευρώ. Αν πάλι πωληθεί του χρόνου (2017), τότε ο Μέσι θα λάθει 9.970.000 ευρώ! 

Συνεπώς, με το δίκιο τους οι φορολογικές αρχές της χώρας τον έχουν βάλλει στο στόχαστρο και τον ξετινάζουν για φοροδιαφυγή...

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman