ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Πώς η profile picture θα σας βοηθήσει να βρείτε δουλειά;

Tweet
Share
Like
Tweet
Share
Like

Υπάρχουν άνθρωποι που παλεύουν ώρες προκειμένου να βγάλουν τη σωστή selfie. Αλλάζουν πόζες, παίρνουν το κατάλληλο ύφος, φορούν ό,τι καλύτερο έχουν και στέκονται μπροστά στο φακό. Οι περισσότεροι θα τους χαρακτηρίζαμε νάρκισσους και υπερβολικούς. Η επιλογή ωστόσο της σωστής profile picture στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν είναι τόσο αμελητέα όσο πιστεύαμε μέχρι σήμερα. Η επιμονή για την τέλεια εικόνα αντίθετα μπορεί να έχει ουσιαστικό αντίκρισμα.

Αυτό τουλάχιστον επισημαίνουν οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Γάνδης στο Βέλγιο, οι οποίοι κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η profile picture σου στο facebook μπορεί όντως να επηρεάσει το πόσο γρήγορα θα βρεις δουλειά.

Για τις ανάγκες της μελέτης, οι επιστήμονες του βελγικού Πανεπιστημίου δημιούργησαν τέσσερα ψεύτικα προφίλ ανθρώπων που υποτίθεται ότι έψαχναν για δουλειά, οι οποίοι (επίσης υποτίθεται ότι) διέθεταν τα ίδια ακριβώς προσόντα. Στη συνέχεια οι ερευνητές συμπλήρωσαν κι έστειλαν 2000 αιτήσεις προς διάφορους εργοδότες. Αν κάποιος από τους εργοδότες αναζητούσε κάποιον από τους «υποψήφιους» μέσω της Google ή του facebook, η μοναδική πληροφορία στην οποία μπορούσε να έχει πρόσβαση ήταν το όνομα και η φωτογραφία του. Οι λήψεις τις οποίες χρησιμοποίησαν οι ερευνητές για το πείραμά τους ήταν αυτές εδώ:

mesa 18me

Οι φωτογραφίες των κυρίων στα αριστερά θεωρούνται «ευχάριστες» ενώ αυτών στα δεξιά «δυσάρεστες», αναφέρουν οι επιστήμονες. Μετά τη διεξαγωγή της έρευνας και την επεξεργασία των στοιχείων προέκυψε το εξής ενδιαφέρον συμπέρασμα. Οι αιτήσεις για δουλειά που σχετίζονταν με τις «ευχάριστες» φωτογραφίες είχαν «κατά 21% καλύτερη ανταπόκριση από ενδιαφερόμενους εργοδότες» (κάτι που, επί της ουσίας, σημαίνει ότι κάποιος «υποψήφιος» με «ευχάριστη» φωτογραφία είχε μεγαλύτερες πιθανότητες να κληθεί για συνέντευξη).

Να σημειωθεί πως σύμφωνα πάντα με τα ευρήματα της έρευνας, η ποιότητα της εκάστοτε φωτογραφίας φάνηκε να παίζει ρόλο στον τρόπο που καθένας από τους 195 εργοδότες που συμμετείχαν στην έρευνα «βαθμολογούσε» καθέναν από τους υποψηφίους εργαζομένους ως προς τους λεγόμενους πέντε παράγοντες της προσωπικότητας (Εξωστρέφεια, Συγκαταβατικότητα, Ευσυνειδησία, Συναισθηματική Σταθερότητα, και Δεκτικότητα στην Εμπειρία) αλλά και ως προς το πόσο ελκυστικός θεωρούνταν αυτός.

Καλό θα ήταν λοιπόν από ‘δω και στο εξής να φροντίζουμε τη φωτογραφία του προφίλ μας, να φαινόμαστε χαμογελαστοί αλλά και να έχουμε πιο «ανοιχτή» στάση σώματος. Ας έχουμε τέλος στο μυαλό μας πως μια φωτογραφία στην οποία φαίνεται πως περνάμε καλά μπορεί να κάνει τη διαφορά, αρκεί βέβαια να μην ξεπεράσουμε τα όρια της κοσμιότητας.

wallpaper for facebook profile picture for boys hd

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman
Copyrights © 2009-2020 Premium S.A. All Rights Reserved.