ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Η ευγένεια της εγκατάλειψης

Tweet
Share
Tweet
Share

Αφημένα στην λήθη και στο έλεος του χρόνου, υψώνονται εγκαταλελειμμένα μέσα σε μια μεγαλειώδη παρακμή. Ώσπου η Ρεμπέκα Λίλιθ Μπάθορι, μια Λονδρέζα αστή εξερευνήτρια τα είδε με στοργικό μάτι. Και μετά, ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο με σκοπό να αποτυπώσει νοσοκομεία, σχολεία και κατοικίες που στέκουν σαν μια υπόμνηση μιας άλλης κάποτε ζωής γεμάτης φθαρτή αίγλη που άδειασε από την ανθρώπινη παρουσία. 

 

Οι φωτογραφίες της έχουν προσελκύσει το ενδιαφέρον του κοινού με τους περισσότερους να ζητούν περισσότερες πληροφορίες και ειδικά για το μέρος όπου βρίσκονται. Εκείνη, όμως, κρατά επτασφράγιστο μυστικό την τοποθεσία των κτιρίων, θέλοντας να προστατεύσει τον χώρο από ασεβείς επισκέπτες, αλλά και να περιφρουρήσει διακριτικά την ασφάλειά τους. 

Ως φωτογράφος μόδας, η Ρεμπέκα ξεκίνησε να αναζητά νέους χώρους και βρήκε ιδιαίτερα γοητευτικό που είναι εγκαταλελειμμένοι.

«Σύντομα έγινε κάτι παραπάνω για μένα και πλέον επικεντρώνομαι αποκλειστικά στην φωτογράφιση εγκαταλελειμμένων χώρων», λέει η φωτογράφος.

«Θεωρώ πως είναι πιο συναρπαστικά από τους ανθρώπους και αισθάνομαι πολύ παθιασμένη με τη δημιουργία εικόνων αλλά και την διασπορά της Τέχνης μου», προσθέτει.

Η Ρεμπέκα έχει πάει σε κτίρια, που ήταν αδύνατο να μπει στο εσωτερικό τους, ωστόσο, ποτέ δεν έχει σπάσει κάποιο παράθυρο ή πόρτα για να τα καταφέρει.

«Η ομορφιά των κτιρίων ''κόβει'' την ανάσα, ακόμα και μετά από τόσα χρόνια που κάνω αυτή τη δουλειά», αναφέρει.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman