ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Νιώθετε ντροπή σε κάθε περίσταση; Έτσι θα αυξήσετε την αυτοπεποίθησή σας

Tweet
Share
Tweet
Share

Ποιος από εμάς τολμά να παραδεχτεί πως δεν έχει αυτοπεποίθηση; Κι αν το να είσαι λίγο ντροπαλός μπορεί σε κάποιες περιστάσεις να βοηθήσει, σε γενικές γραμμές σε αναγκάζει να υποχωρείς σε όλους τους τομείς της ζωής σου. Απλοί καθημερινοί στόχοι μπορεί να αποτελέσουν μεγάλο βραχνά για έναν ντροπαλό άνθρωπο.

Χαλαρώστε, υπάρχουν τρόποι να ελέγξετε την αμηχανία σας και να αντιμετωπίσετε τις προκλήσεις της καθημερινής ζωής. Παρακάτω σας προτείνουμε μερικούς. Παροπλιστείτε με τα εφόδια και βάλτε στόχο στη ζωή σας.

Να λοιπόν η λύση!

Κάντε ασκήσεις γυμναστικής: Η αυτοπεποίθηση χτίζεται με το ωραίο σώμα. Καλύτερο θα ήταν να επιλέξετε έναν τύπο άσκησης που θα «χτίσει» χαρακτήρα και σώμα.

Αναζητήστε κόσμο με ενδιαφέροντα κοινά με τα δικά σας. Έπειτα ξεκινήστε τις ερωτήσεις κι αφήστε τις ντροπές στην άκρη. Εξάλλου όπως επισημαίνουν οι ειδικοί με το να ρωτάς δεν μαθαίνεις μόνο καινούρια πράγματα, αλλά αποκτάς θάρρος και διπλωματικές ικανότητες, χαρίσματα για τα οποία διακρίνονται δημοσιογράφοι και γενικώς επαγγελματίες του λόγου.

Γίνετε εθελοντές και μη φοβάστε να δίνετε. Με τον εθελοντισμό ο άνθρωπος κοινωνικοποιείται, ενώ δένεται με τα μέλη μιας ομάδας, καταργώντας ανούσιες τυπικότητες και φόβους επικοινωνίας.

Προτιμήστε τον καλό ύπνο. Ο καλός ύπνος δεν ξεκουράζει απλώς μυαλό και σώμα. Ρυθμίζει τη διάθεση, καταργεί τη νευρικότητα, οξύνει το πνεύμα και τονώνει την αυτοπεποίθηση.

tachibana mei by fourstardragonball d6ve1ju

Μιλήστε στους γύρω ή ακόμα και στους εαυτούς σας. Ναι συνήθως νιώθουμε περίεργα όταν κάποιος μιλά στο δρόμο μόνος του ή όταν κάποιος κάνει πρόβα στον καθρέφτη τι θα πει στους γύρω του. Οι ειδικοί τονίζουν πως μόνο για γέλια δεν είναι. Aντίθετα όταν προβάρουμε φωναχτά μόνοι μας, αυτό που δεν τολμάμε να πούμε σε κάποιον άλλο, έχουμε κάνει τη μισή διαδρομή.

Μοιραστείτε τις γνώσεις που κατέχετε καλά αφού με τον τρόπο αυτό από τη μία γίνεστε πιο ενδιαφέροντες κι από την άλλη κερδίζετε τη σιγουριά ότι ξέρετε κάτι όπως κανένας άλλος. Πέρα από το τι ισχυρίζονται τα εγχειρίδια αυτοβοήθειας για το πώς τονώνεται η αυτοπεποίθηση μας, η ρεαλιστική προσέγγιση λέει ότι το «κοκκίνισμα» στα μάγουλα δύσκολα αποβάλλεται... Ούτε φυσικά μπορούν να εφαρμοστούν όλες μαζί οι συμβουλές. Παρ' όλα αυτά, οι ειδικοί επιμένουν ότι ο συνδυασμός δύο τέτοιου είδους συμβουλών σίγουρα «χτίζει» χαρακτήρα και βοηθά σε στιγμές που πρέπει να διεκδικήσουμε κάτι σημαντικό για εμάς.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman