ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Δισεκατομμυριούχοι γένους... θηλυκού

Tweet
Share
Tweet
Share

Τα ηνία από τους άνδρες ομολόγους τους έχουν πάρει οι γυναίκες δισεκατομμυριούχοι, σύμφωνα με την έκθεση Bilionnaire της UBS και της PwC. Στην ανάλυση επισημαίνεται η εφήμερη φύση του πλούτου, καθώς μόλις το 44% των δισεκατομμυριούχων του 1995 να παραμένουν και σήμερα δισεκατομμυριούχοι.

Πιο αναλυτικά, ο θηλυκός πληθυσμός στη λίστα των δισεκατομμυριούχων αυξήθηκε με ταχύτερο ρυθμό σε σχέση με τον ανδρικό πληθυσμό, συγκεκριμένα το πλήθος των δισεκατομμυριούχων γυναικών πολλαπλασιάστηκε κατά 6,6 φορές σε σχέση με το πλήθος των δισεκατομμυριούχων ανδρών που πολλαπλασιάστηκε κατά 5,2 φορές.

Οι γυναίκες δισεκατομμυριούχοι έχουν ηγετικές θέσεις στις οικογενειακές τους επιχειρήσεις. Το 57% αυτών στις ΗΠΑ, το 63% στην Ευρώπη και το 96% στην Ασία συμμετέχουν ενεργά στη δημιουργία πλούτου.

Μόνο το 44% ή οι 126 από τους δισεκατομμυριούχους του 1995 κατάφεραν να διατηρήσουν τη θέση τους κατά την τελευταία 20ετία. Όσοι δισεκατομμυριούχοι κατάφεραν να επικρατήσουν, αύξησαν την περιουσία τους κατά μέσο όρο από 2,9 δισ δολάρια σε 11 δισ δολάρια, με τις επιδόσεις τους να ξεπερνούν τις αγορές χρεογράφων και το παγκόσμιο ΑΕΠ.

oi plousioteres gunaikes ston kosmo ana ipeiro 6.w l

Η φορολογία και το ρυθμιστικό πλαίσιο είναι οι βασικότερες προκλήσεις για τους δισεκατομμυριούχους προκειμένου να διατηρήσουν την περιουσία τους. Η προσήλωση στην αρχική οικογενειακή επιχείρηση, η διαμόρφωση μιας ισχυρής δομής διακυβέρνησης και η ξεκάθαρη οικογενειακή ταυτότητα/κουλτούρα είναι ζωτικής σημασίας για τη δημιουργία κληρονομιών που αντέχουν στον χρόνο.

Ο Όμιλος UBS AG και η PwC παρουσίασαν την έκθεση "The changing faces of billionaires" που εκπόνησαν από κοινού και η οποία αναλύει σε βάθος τον ρόλο των γυναικών στη δημιουργία οικονομικών αυτοκρατοριών που αντέχουν στον χρόνο και πώς ο πλούτος διατηρείται μέσω των γενεών.

Μόνο το 44% από τους δισεκατομμυριούχους του 1995 κατάφεραν να διατηρήσουν τη θέση τους κατά την τελευταία 20ετία

Ο αριθμός των γυναικών δισεκατομμυριούχων αυξάνεται ταχύτερα από τον αριθμό των ανδρών ομολόγων τους, σύμφωνα με τα συμπεράσματα της έκθεσης, που βασίζονται στην έκθεση Billionaires 2015 της UBS και της PwC για τους πρωτοπόρους στη δημιουργία μεγάλου πλούτου και κληρονομιών που αντέχουν στον χρόνο (Master architects of great wealth and lasting legacies).

Σχολιάζοντας την έκθεση, ο Josef Stadler, επικεφαλής της UBS στον κλάδο που ασχολείται με τους επενδυτές πολύ υψηλής καθαρής αξίας, δήλωσε: «Η άνοδος του γυναικείου φύλου και των Ασιατών δισεκατομμυριούχων τις τελευταίες δύο δεκαετίες έχει διαμορφώσει μια τελείως διαφορετική δημογραφική σύνθεση στον πληθυσμό των δισεκατομμυριούχων, και δεν βλέπω σημάδια αντιστροφής. Ενώ δεν μπορούμε να πούμε ότι υπάρχει τυπικός δισεκατομμυριούχος, στην πραγματικότητα όλοι τους επιδιώκουν τη δημιουργία μια ανθεκτικής στον χρόνο κληρονομιάς που θα περάσει στις επόμενες γενιές».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman