ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Εσείς αξιοποιείτε σωστά το χρόνο σας;

Tweet
Share
Tweet
Share

Όλοι μας, ανεξαιρέτως φύλου ή ηλικίας, έχουμε 24 ώρες κατά τη διάρκεια της κάθε ημέρας ώστε να κάνουμε πράξη αυτά που θέλουμε και έχουμε στο πρόγραμμα. Οι άνθρωποι συνήθως πιστεύουν πως έχουν περισσότερο χρόνο στη διάθεσή τους και συνήθως αφήνουν στην άκρη τα πράγματα που αξίζουν χάνοντας στιγμές σε ανούσιες συνήθειες.

«Δεν βλέπω ταινίες, ή τηλεόραση, δεν σπαταλώ το χρόνο μου παίζοντας μια ψεύτικη κιθάρα. Δεν μου αρέσει να χάνω το μυαλό μου διαβάζοντας 100 blogs τη μέρα, ούτε και μια ολόκληρη εφημερίδα», γράφει στο medium.com ο Νick Campbell.

Όπως εξηγεί, κατά τη γνώμη του όλα αυτά δεν έχουν σημασία. Αντίθετα το σημαντικό στη ζωή είναι να προσδιορίσεις τους στόχους σου και να βάλεις προθεσμίες για τη διεκπεραίωσή τους.

Για να φτάσετε πιο κοντά στους στόχους σας κάντε ένα πείραμα. Τοποθετήστε στο δωμάτιο σας ένα χρονοδιακόπτη ο οποίος θα χτυπά κάθε μια ώρα. Όταν ο ήχος θα ακούγεται, ρωτήστε τον εαυτό σας: «Έκανα κάτι σημαντικό την ώρα που πέρασε;» Αν ναι, συνεχίστε να το κάνετε. Αν όχι, σταματήστε να κάθεστε και βάλτε στόχο μέσα στις επόμενες 24 ώρες να κάνετε πράξη το στόχο σας.

«Ίσως σας φαίνεται ψυχαναγκαστικό, κι όμως θα πιάσει!», επισημαίνει ο Campbell κλείνοντας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman